Close button

Столтенберг: Затримка американської допомоги мала наслідки на полі бою

Столтенберг: Затримка американської допомоги мала наслідки на полі бою
Фото: nato.int

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що схвалення Палатою представників Конгресу США пакета військової допомоги Україні не було запізнілим, але затримка мала реальні наслідки. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу MSNBC, повідомляє Європейська правда.

Столтенберг зазначив, що ситуація на полі бою в Україні є наразі складною, оскільки російські окупаційні війська, зокрема, мають перевагу в боєприпасах, тоді як українські сили змушені їх економити.

"Українці вже чотири місяці гірше озброєні. У росіян було набагато більше боєприпасів, а Україна була змушена нормувати їхнє використання. Але ще не пізно. Українці продемонстрували величезну майстерність у захисті своєї країни", – підкреслив генсек НАТО.

Він також прокоментував публікацію видання Politico щодо можливої відправки додаткових військових радників США до України.

За словами Столтенберга, досі немає планів щодо бойової присутності НАТО в Україні, однак країни Альянсу мають право допомагати Україні і це не робить НАТО стороною конфлікту.

"Але, звичайно, у кількох союзників по НАТО є чоловіки і жінки у військовій формі в посольствах, які дають поради", – додав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics