Close button

КНДР запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї

Північна Корея відправила понад 150 повітряних куль зі сміттям через міжкорейський кордон. Про це пише південнокорейське інформаційне агентство Yonhap з посиланням на сеульських військових, повідомляє Українська правда.

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів, з вечора вівторка повітряні кулі перетинали кордон і падали в різних місцях по всій країні, досягнувши навіть південно-східної провінції Південний Кьонсан.

Усередині пакетів, прив’язаних до куль, було різноманітне сміття − пластикові пляшки, батарейки, частини взуття і навіть гній.

"Ці дії Північної Кореї явно порушують міжнародне право і серйозно загрожують безпеці нашого народу. Ми суворо попереджаємо Північну Корею, щоб вона негайно припинила свої нелюдські і вульгарні дії", – сказав представник Об'єднаного комітету начальників штабів.

Водночас Північна Корея назвала свої дії акцією "око за око" − мовляв, це зробили у відповідь на листівки з закликом повалити пхеньянський режим, які активісти відправляли з території Південної Кореї також з допомогою повітряних куль.

Новини

Популярні теми форуму

analytics