Close button

Президент Ірану заявив Макрону, що Ізраїль має піти на перемир'я у Газі

Президент Ірану заявив Макрону, що Ізраїль має піти на перемир'я у Газі
Фото: Рixabay

Президент Ірану Масуд Пезешкіян вважає, що США і Європа повинні закликати Ізраїль прийняти припинення вогню у Смузі Гази, щоб зменшити напруженість на Близькому Сході. Про це він заявив у розмові зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном, повідомляє Лівий берег.

Видання зазначає, що така заява “натякає на дипломатичний шлях до деескалації, у той час як Ізраїль готується до помсти Тегерана через вбивство лідера ХАМАСу”.

Цей заклик став останнім у серії дипломатичних заходів західних і арабських держав, спрямованих на те, щоб Іран стримав свою відповідь. Ізраїль заявив, що може непропорційно відреагувати на будь-який напад з боку Ірану або його проксі-угруповань, таких як "Хезболла" в Лівані.

“Якщо США та західні країни дійсно хочуть запобігти війні та небезпеці в регіоні, вони повинні переконати цей режим припинити геноцид і напади в Газі та погодитися на припинення вогню”, ‒ сказав Пезешкіян Макрону.

Макрон зазначив зі свого боку, що Іран не повинен мститися Ізраїлю, і попередив, що подальше насильство завдасть довгострокової шкоди перспективам регіональної стабільності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics