Close button

Погода в липні на курортах України

Погода в липні на курортах України

Липень, як і належить самому жаркого місяця року, прийде з сонячною погодою, а температура в окремих районах перевищить позначку в +35, повідомляє Курс Украины.

Посушливі тижня будуть чергуватися з грозовими зливами, які, все ж, будуть короткостроковими і не зіпсують довгоочікувану відпустку.

Загальний прогноз погоди на липень 2020 року

Очікується, що середньодобова температура липня буде коливатися в межах +20, +25, і це вище багаторічних показників на кілька градусів. На півдні вона досягне +24, в горах очікується від +11 до +16, на решті території країни +17, +22.

Синоптики обіцяють, що місячна кількість опадів залишиться в межах норми, що становить 36 95 мм для рівнини і 165 мм в горах.

Температурні рекорди липня було зафіксовано в Одеській області +40, +41, Харківській, Луганській і Херсонській 39,7 °, Найхолодніше бувало в Карпатах - близько нуля. Вода в Чорному морі на початку липня в середньому прогрівається до +24, а в кінці місяця до +26. Температура Азовського моря трохи тепліше - на початку липня +25, а в кінці +27.

Яка погода в липні буде в Одесі

Перший тиждень другого літнього місяця в Одесі буде посушливою. Вже у неділю, 5 липня, повітря прожарітся до +35, весь тиждень буде триматися Сонячна погода без опадів. Грози можливі лише 15 липня та 1 серпня.

При цьому вже з перших днів липня температура очікується на 4 градуси вище, ніж середня для цього періоду за всю історію спостережень.

Прогноз погоди на липень для Бердянська

У Бердянську Запорізької області таких температурних рекордів, як в Одесі, не очікується, Проте вже з перших днів липня погода встановиться Жарка. На понеділок, 6 липня синоптики прогнозують в Бердянську +33.

1 та 2 липня опадів не очікується, але небо затягне хмарами, Проте вже з 3 липня установиться ясна погода. Чергування сонячних і хмарних днів буде характерно для усього липня в Бердянську, тим не менш середньомісячна температура буде на 2 градуси вище, ніж фіксувалося раніше.

Погода на інших курортах України

В лиманах Одеської затоки, в тому числі і Куяльнику липень очікується спекотним і без опадів. В першій половині місяця середня температура складе +18 вночі і +34 днем. Дощі можливі з 16 по 18 липня і з 24 по 26 липня.

В затоці весь місяць опадів не передбачається, а погода з перших днів липня встановиться спекотна +29, +31.

У Буковелі дощі триватимуть і в липні, температура повітря вдень прогріється від +16 до +25.

У Верховині в липні так само очікуються затяжні дощі: з 13 по 16 липня, і з 26 по 28 липня. Температура повітря в дощові дні вночі очікується +12, +13, вдень +20, +21.

У Ворохті дощі будуть лити з 13 по 16 липня, а також 19, 20 і 23, 28 і 31 липня. Температура в ці періоди від +13 до +21.

В Трускавці Львівської липень теж видасться дощовим. Затяжні дощі очікуються з 3 по 19 липня, повітря в цю пору прогріється до +21, +28 градусів. Сонячна погода очікується тільки з 20 липня.

В Урзуфі Донецької області грозові зливи синоптики обіцяють тільки на 1 липня. В іншому місяця очікується суха і ясна погода, температура протягом доби коливатиметься від +22 до + 34.

В Кирилівці максимальна температура липня досягне +34 градусів з 6 по 8 липня, дощів на весь місяць прогнозують.

У Херсоні в липні буде дуже жарко з 5 по 8 липня. Стовпчики термометрів піднімуться до +37. Дощ з грозою очікується тільки 1 липня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics