Close button

Синоптики розповіли, kogdaspadet спека

Синоптики розповіли, kogdaspadet спека

Погода червня не втомлювалася підносити сюрпризи. Месяц заканчивался дощами, місцями - досить сильними. На Закарпатті всього за дві години злива обрушив на землю двадцятиденний норму опадів, повідомляє Курс Украины.

В останній день першого літнього місяця грози перемістилися із заходу на схід, менше з тим у найближчі дні грозові дощі залишаться у межах України.

Про те, яка погода в Україні пануватиме на початку липня, і чи варто чекати поліпшення погодних умов, розповіли відомі синоптики.

Заступник начальника відділу метеопрогнозів українського Гідрометцентру Наталія Голеня повідомила, що в п 'ятницю, суботу та неділю левова частка опадів випаде у західних областях. Це будуть літні короткочасні дощі, місцями зливи з грозами. Синоптик не виключила також випадання граду і шквали 15-20 м / с.

На решті території країни опади малоймовірні, Однак у північних і центральних областях з 4 по 6 липня можуть пройти невеликі дощі.

Найменше повітря прогріється на заході - від +10 до + 27, на півдні стовпчики термометрів піднімуться до відміток +35, +37, а на решті території температура триматиметься в межах + 30 градусів.

Такі температурні показники будуть триматися приблизно до 8 липня. З середи можливе невелике зниження температури: в західних регіонах похолоднішає до +20, на півночі і в центрі стовпчики термометрів не піднімуться вище +27, а на сході і півдні опустяться до +32.

Народний синоптик Володимир Деркач стверджує, що в першій третині липня опадів практично не буде, а погода порадує справжнім літнім теплом і навіть спекою. У другій декаді буде як і раніше тепло, Однак 11-22 і 18-19 липня можливі опади. Не слабкі і короткочасні. Вони кілька зіб 'ю спеку, невелике похолодання захопить і третю декаду липня, після чого спека знову повернеться.

За прогнозами народного синоптика Леоніда Горбань початок липня відзначиться дощами.

"За моїми підрахунками, дощі можливі з 1 по 9 липня. Також опади очікуються з 10-го по 13, з 24-го по 27-е і 30-31 липня. Температура повітря вдень коливатиметься від 25 до 29 градусів тепла, а ночами очікується 14 - 17 вище нуля ", - дав свої прогнози Горбань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics