Close button

Рада НБУ: запустять чи друкарський верстат

Рада НБУ: запустять чи друкарський верстат

Національний банк України "ніколи і ні за яких умов" не буде здійснювати неконтрольовану емісію грошей. Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook голова Ради Національного банку Богдан Данилишин, передає УНН, повідомляє УНН.

"Чи буде Національний банк здійснювати неконтрольовану емісію грошей? Неконтрольовану - ніколи і ні за яких умов! Передусім Зазначу, що емісія грошей є однією з базових функцій центрального банку. Вона повинна бути достатньою для забезпечення економічної життєдіяльності держави, Однак не створювати тиску на ціни ", - вказав Данилишин.

За його словами, внаслідок падіння економічної активності та кредитування економіки рівень монетизації економіки України скоротився до 36% ВВП - майже вдвічі за останні 5 років. Це суттєво уповільнило зростання економіки, а інфляція набагато нижче цільового значення, додав глава Ради НБУ.

"Звичайно, мова не йде про неконтрольованому збільшення грошової маси. Однак у Національного банку є достатній інструментарій і простір для більш активного насичення економіки фінансовими ресурсами за прийнятною вартістю без посилення інфляційного тиску ", - зазначив Данилишин.

Читайте також:

Як заробити на продажу доларів сьогодні

Гривня зміцніла на міжбанку

Юлія Шрамко

Новини

Популярні теми форуму

analytics