Close button

Чому українці прив 'язані до готівки

Чому українці прив 'язані до готівки

Українці активно переходять на безконтактну оплату, але в найближчому майбутньому повна відмова від розрахунків готівкою не представляється можливим, зазначає експерт, повідомляє Banker.ua.

Про повну відмову українців від пластикових карток поки говорити рано. Про це в ексклюзивному інтерв 'ю виданню Banker.ua розповіла начальник управління організації і супроводу роздрібного бізнесу АТ "Укрексімбанк" Вікторія грецька.

За словами нашої співрозмовниці, на сьогоднішній день інфраструктура прийому безконтактних платежів в Україні достатньо розвинена.

"За оцінками платіжних систем, 90% термінальній мережі в країні працює на прийом безконтактних платежів. Справу за зміною звичок користувачів. І тут теж спостерігається стрімке зростання в частці таких платежів у порівнянні з оплатами звичайними картами ", - зазначає Вікторія грецька, додаючи, що в світлі триваючого режиму карантинних обмежень перевагу безконтактних оплат є очевидним.

Водночас, додає експерт, про повну відмову українців від пластикових карток поки говорити рано.

"Все-таки, більшість банкоматів поки не обладнані безконтактними рідерами. Ну і ніхто не застрахований від ситуації, коли телефон розрядився, зламався, загубився. Мандрівники також повинні зважати, що поки далеко не у всіх країнах мережа прийому безконтакт так само розвинена, як у нас. Від готівки українці теж відмовлятися поки не готові, і не думаю, що це перспектива найближчого майбутнього ", - зазначає представник" Укрексімбанку ".

У свою чергу, директор операційного Департаменту "Акордбанк" Вікторія баклан зазначає, що в найближчому майбутньому повна відмова від розрахунків готівкою не представляється можливим. При цьому, додає співрозмовниця Banker.ua, кількість безконтактних платежів в Україні постійно зростає.

"Українці досить активно переходять на безконтактну оплату, адже перерахування миттєва, телефон завжди під рукою і немає потреби носити з собою карту", - додає фахівець.

Читайте також:

Як вибрати компанію для оформлення онлайн-кредиту

Рада НБУ: запустять чи друкарський верстат

Новини

Популярні теми форуму

analytics