Close button

Як нарядити новорічну ялинку: ідеї та тренди

Як нарядити новорічну ялинку: ідеї та тренди

Наближається Новий рік, а разом з ним передсвяткові клопоти і турботи. Одна з майбутніх завдань - прикраса будинку або квартири до свят. Сьогодні ми поговоримо про новорічному декорі, про те, як прикрасити в цьому році ялинку, розглянемо нові тренди і дизайнерські новинки, повідомляє Ecotonkosti.ru.

У які кольори нарядити новорічну ялинку в цьому році

При виборі ялинкового декору хтось відштовхується від рекомендацій китайського календаря або дотримується правил фен-шуй, хтось орієнтується на свій смак, інтер'єр, розмір кімнати, вік дітей або, скажімо, наявність домашніх тварин (коли, зі зрозумілих причин, неможливо дозволити собі використовувати в оздобленні все, що захочеться).

Новорічна ялинка без куль

Читайте також: У якому кольорі зустрічати Новий рік 2021: приклади образів

Для кого-то скандинавська ялинка без іграшок - модний тренд, а у кого-то такий дизайн ніяк не відгукується в душі: чи то свято попереду, то чи вже закінчився, і прикраси знову сховали в коробку на антресолі. А кому-то хочеться повісити на ялинку всі і відразу. Скажімо, американці, на відміну від скандинавів, вважають за краще прикрасити лісову красуню попишнее. Кращий варіант в їх розумінні - ялинка «в червоному», завалена в підставі подарунками, упакованими в колір кульок.

Як нарядити новорічну ялинку

Якщо ви хочете прикрасити ялинку за східним календарем, то, щоб залучити в свій будинок удачу і достаток, постарайтеся догодити символу цього року - Металевому Бикові. У декорі найбільше йому припадуть до смаку білі, зелені, жовті кольори і їх відтінки. Тим більше що білі сніжинки, сріблясті дзвіночки, намиста, кулі і струмує дощик чудово виглядають на тлі зелених ялинові гілок.

Новорічна ялинка в блакитних і золотистих кулях

Синьо-срібляста колірна гамма, що поєднує холодні відтінки синього, білого, блакитного і сріблястого через відблисків і чарівного мерехтіння куль створює відчуття, що ялинка присипана легким сніжком. Це створює зимовий настрій та святкову атмосферу.

Читайте також: Церковні свята і пости в грудні 2020 року

Новорічна ялинка в блакитних тонах

Тим, хто вважає за краще використовувати в декорі більш яскраві кольори, дизайнери пропонують поєднувати холодні відтінки світло-фіолетового, волошковий, бузкового, лавандового з сріблястим і білим кольором, зберігаючи в загальній композиції холодну палітру і по можливості уникаючи теплих відтінків червоного, жовтого, бузкового, помаранчевого .

Новорічна ялинка в лілових тонах

Модні ідеї

У новорічному декорі 2020/2021 року намітилася тенденція до використання насичених, яскравих кольорів, синьо-зелених і малинових відтінків в поєднанні з рослинними і тваринними принтами, екзотичними листям і квітами, фантазійними елементами. Наприклад, це можуть бути ялинкові іграшки в морському стилі або з використанням леопардового принта. У дизайнерів це незвичайне напрямок одержав назву «Тропіки».

Ялинкові іграшки в морському стилі

У пріоритеті ялинкові іграшки всіляких темних відтінків: графітовий сірий, глибокий смарагдовий, винний і навіть чорний. А серед кольорових поєднань - різні відтінки блакитного з коричневим і золотим.

Стильно на новорічній ялинці будуть виглядати прикраси та іграшки у вигляді куль, декорованих вишивкою, блискітками, бісером, оксамитом і м'яких об'ємних зірок, прикрашених паєтками і бісером.

Читайте також: Нумерологія: сприятливі дні в грудні

Однозначну хіт сезону - ніжні іграшки-пухнастиків у вигляді м'яких сердечок і зірок зі штучного хутра, які відмінно поєднуються з ялинової хвоєю.

Модна тенденція в декорі цього року - прикраса ялинковими іграшками з гофрованого паперу. Змайструвати паперові підвіски можна своїми руками, згадавши уроки праці в школі.

Втім, з кольором можна експериментувати, і не дотримуючись суворих правил.

Новорічна ялинка в золотистих тонах

Новорічна ялинка в бежевих тонах

Наприклад, жовтий відтінок добре поєднується з блакитним (не плутати з синім) і червоним. Таке вбрання, робить лісову гостю яскравою і візуально заповнює весь простір, буде гармонійно виглядати в просторих і не захаращених кімнатах.

З жовтим також добре поєднуються оранжевий (викликає асоціацію з новорічними мандаринами) і золотисті тони, що створюють відчуття свята.

Новорічна ялинка в помаранчевих тонах

Цілком доречно і поєднання зеленого з бежевим і коричневим. Таке не зовсім звичне поєднання кольорів в новорічному декорі створює спокійну і одночасно святкову композицію.

Новорічна ялинка в золотих і коричневих тонах

Оновити інтер'єр допоможе не найочевидніше поєднання кольорів: рожевого з оранжевим і зеленим. Такий декор добре виглядає в лаконічному сучасному інтер'єрі.

Новорічна ялинка в золотих і блакитних тонах

Розбавити рекомендовані кольори можна червоним. Хоча ялинка «в червоному» - ймовірно, не найкращий наряд на рік Металевого Бика. Але це традиційний насичений колір, визнаний класикою новорічного декору, який відмінно контрастує із зеленою ялиною і робить інтер'єр яскравим і стильним. Так що, якщо ви обожнюєте цю колірну гамму, можна прикрасити лісову красуню іграшками червоних відтінків, які відмінно поєднуються з золотом і сріблом.

Читайте також: Вибір породи кішок по твоєму знаку Зодіаку

У цих же кольорах можна оформити і подарунки.

Як прикрасити новорічну ялинку

Якщо при виборі дизайну вирішальним аргументом виступає колекція вже наявних домашніх новорічних іграшок, можна обійтися і ними, злегка оновивши її і поповнивши декількома новими комплектами куль (наприклад, срібних чи золотих).

Класична новорічна ялинка

Рада дизайнера: маючи 4 комплекти куль різного кольору (сріблясті, червоні, золотисті та сині), завжди можна потрапити в тренд, експериментуючи і поєднуючи одночасно два-три відтінки.

Новорічна ялинка з червоними кулями

Якщо гілки дерева недостатньо густі (особливо часто це трапляється з сосною), додати зелені можна зеленими кульками або розташованої у самого столу зеленою гірляндою.

Читайте також: У головної ялинки країни буде незвичайна верхівка

Цікава ідея - використовувати вантажні іграшки (зворушливі новорічні фігурки, старі кулі). Тут уже не важливий принцип збереження певної кількості відтінків. Важливо загальний настрій, почуття, спогади.

Новорічна ялинка з ретро іграшками

Що не рекомендується, так це розвішувати на гілках такі арт-об'єкти занадто щільно. Краще нехай їх буде менше.

Новорічна ялинка зі старими іграшками

Орієнтир на інтер'єр передбачає вибір ялинкових прикрас, виходячи з двох-трьох базових відтінків інтер'єру (за основу можуть бути взяті колір стін, стільців, відтінки металевої фурнітури, оббивка дивана, колір покривала і т.д.).

Новорічний декор

Головне, щоб вбрана ялинка дарувала радість і відчуття справжнього свята.

Новий рік в скандинавському стилі

Здається, скандинавський тренд минулого року з мінімальним набором прикрас в інтер'єрі і невеликою кількістю іграшок на новорічному дереві (найчастіше це звичайна ялина або невелика хвойна гілочка у вазі), дістався і до нас. На перший погляд, скандинавська ялинка може здатися незвичайною і навіть зовсім не святковою. Але у жителів Північної Європи (датчани, шведи, норвежці), які проживають на Скандинавському півострові, на цей рахунок інша думка.

Новорічний скандинавський стиль

Новорічні ялинки в скандинавському стилі

Ялинки в скандинавському стилі

Скандинавський стиль - це стримана кольорова гама, простий декор, натуральні матеріали та особлива затишна атмосфера.

Новорічний дизайн в скандинавському стилі

Новорічна ялинка в скандинавському стилі

Ялинка в скандинавському стилі

Для прикраси ялинки і вдома зазвичай вибирають один колір - найчастіше білий з сріблястим.

Новорічна ялина в скандинавському стилі

Скандинавський новорічний стиль

Скандинавський стиль в новорічному декорі

Жителі Скандинавії дивно не байдужі до білого кольору, який завжди береться за основу будь-якого інтер'єру, оформленого в скандинавському стилі. З цієї причини йому відводиться домінуюча роль в прикрасах і в текстилі. Зрозуміло, це не завадить трохи розбавити білу кольорову гамму класичним насиченим червоним.

Різдвяний декор в скандинавському стилі

Розглянемо характерні риси новорічного скандинавського стилю.

  • Ефект безлічі вогнів

У скандинавському стилі свічок відводиться особлива роль. І це обов'язковий елемент інтер'єру в новорічні свята.

Свічки в скандинавському стилі

Новий рік в скандинавському стилі

Основний акцент в дизайні робиться на природну красу хвойних гілок, декорованих великою кількістю самих різних свічок в найнеймовірніших свічниках, які мають у своєму розпорядженні поблизу.

Новорічні свічки в скандинавському стилі

Це може бути паперовий ліхтар у вигляді казкового міста. Можна нарядити в свячень наряд будь-який предмет інтер'єру, що трохи нагадує ялинку, наприклад, драбину або запалити свічки-таблетки всередині скляних келихів.

Оригінальна новорічна ялинка

Новорічні свічки в скандинавському стилі

Новорічний підсвічник можна змайструвати і з простих скляних пляшок, наповнивши їх водою з гліцерином і помістивши всередину хвойну гілочку або інше зелена рослина. Зверху в шийку можна вставити відповідну по діаметру свічку.

Новорічні свічки

Сріблястий «дощик» замість мішури

Особливий скандинавський підхід проявляється до такого прикрасі, як струмує «дощик», від якого вони не відмовилися досі. Єдине обмеження - не використовувати яскравий бірюзовий, рожевий, салатовий і фіолетовий «дощик». Це правило поширюється, до речі, і на новорічні іграшки, і на гірлянди. У колір сріблястого «дощу» підбираються відповідні прикраси: білі і сріблясті.

До речі, багатьох цікавить питання: чи модно використовувати зараз «дощик» для прикраси ялинки та інтер'єру? Тим, хто виріс в Радянському Союзі, важко собі уявити ялинку без новорічного «дощику», яким традиційно завершувалося декорування новорічного дерева. Накидання блискучих ниток на гілки ялини означало практично повну готовність до початку свят.

новорічний дощик

Згодом мішура і кульки витіснили срібні і золоті нитки «дощику з дитинства». І зараз досить рідко його можна побачити на новорічній красуні. Але, мабуть, і різнобарвна блискуча мішура, що була у тренді останні роки, поступово починає витіснятися святковим декором в стилі екодизайну, що переслідують певні цілі: як можна менше пластику і мінімум шкоди для природи. Тому дизайнери пророкують, що до нас знову повертається мода на новорічне дерево в «дощику».

натуральні матеріали

Для прикраси інтер'єру і ялинки в скандинавському стилі і створення потрібної атмосфери в хід йде все. Причому основний матеріал, який при цьому використовується, це дерево: дерев'яні іграшки, ялинові гілочки, зрізи, підставки, просто в'язка полін для каміна.

Ялинки в скандинавському стилі

Щоб створити оригінальний декор, можна використовувати магазинні інтер'єрні штучки разом з тим, що залежалася будинку або знайшлося на вулиці. Наприклад, довгі прути з лісу або парку, пофарбовані в сріблястий колір з балончика, можуть виступити в якості альтернативи ялинці. Знявши з них новорічні прикраси після свята, їх і далі можна використовувати для прикраси інтер'єру.

Різдвяний вінок в скандинавському стилі

Гілки з ягодами з зимового лісу можна поставити в банку з водою, а з хвої або лози сплести різдвяний вінок.

Кола замість зірок

Різдвяні та новорічні вінки минулого року з різних матеріалів, яскраво прикрашені стрічками, ягодами, іграшками і шишками, найчастіше були в формі зірки. Чого не скажеш про цей сезон.

Новорічний вінок в скандинавському стилі

Сьогодні любителі наслідувати моду в оздобленні новорічного інтер'єру намагаються зробити звичайні круглі вінки з хвої і практично без прикрас.

Різдвяний вінок

Різдвяний вінок можна повісити не як зазвичай всередині приміщення або на вхідні двері, а за вікном.

Новорічний вінок

Імпровізовані гірлянди з куль

Навіть при такому мінімалістському підході до прикраси ялинки, все-таки дуже хочеться якось використовувати ялинкові іграшки, які накопичилися в коробці за багато років. Дизайнери пропонують такий вихід: змайструвати імпровізовану гірлянду з повітряних кульок, нанизавши їх на атласну стрічку, і прикрасити їй, наприклад, стіну, на якій зроблений основний акцент в святковому вбранні.

Новорічні гірлянди

Але не рекомендуються використовувати в будь-якому новорічному декорі більше двох кольорів, щоб не рябіло в очах. І якщо на ялинці яскрава гірлянда, що виблискує вогниками різного кольору, то більше ніяка колірна підтримка не потрібна. Кращий варіант - додати коробку однотонних куль.

Ті, хто не любить яскраві фарби і зайві кольорові акценти, можуть прикрасити ялинку гірляндою з прозорого скла і акрилу. Зелена хвоя ялинок, ніби обсипана кришталем, виглядає чудово.

У новорічному наборі прикрас як і раніше популярні гірлянди з лампочок на мотузках (в тому числі і на джутових), які відмінно вписуються в стилі лофт і еко.

Ялинкові кульки

Як і в минулому році, дизайнери закликають не використовувати для упаковки подарунків спеціальну пакувальний папір. Замість неї в хід йдуть різнокольорові і яскраві залишки шпалер. Виходить не менш красиво, і до того ж звільняється місце для зберігання потрібних речей.

Рада дизайнера: не забудьте прикрасити своє заміське житло і ділянку. Новорічна підсвічування перетворить все до невпізнання і створить відчуття справжнього чаклунства і казки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics