Close button

Гіпертонія може прискорити зниження когнітивних функцій

Гіпертонія може прискорити зниження когнітивних функцій

Дослідники з Федерального університету Мінас-Жерайс виявили, що високий кров'яний тиск або гіпертонія прискорює зниження когнітивних функцій в будь-якому віці. Результати дослідження опубліковані в журналі Hypertension, повідомляє News Medical.

Вчені проаналізували дані про артеріальний тиск і когнітивне здоров'я більш ніж 7 тисяч дорослих в Бразилії. Інформація про учасників збиралися в середньому майже 4 роки. Середній вік пацієнтів на початку дослідження становив 59 років. Протягом чотирьох років команда вчених систематично перевіряла пам'ять учасників, швидкість мови і виконавчу функцію, яка включає в себе увагу і концентрацію.

Результати дослідження показали, що високий тиск було пов'язано з прискореним зниженням когнітивних функцій. Вчені також зазначили, що швидкість зниження когнітивних функцій відбувається незалежно від тривалості гіпертонії.

Згідно з даними дослідження, негативний вплив від гіпертонії більш критичний, якщо пацієнт почав страждати від високого тиску ще в молодому віці.

Дослідники прийшли до висновку, що гіпертонія протягом будь-якого періоду часу може вплинути на швидкість зниження когнітивних функцій людини.

Новини

Популярні теми форуму

analytics