Close button

Дизайн зимового саду в будинку або квартирі

Дизайн зимового саду в будинку або квартирі

У сучасному дизайні зимовим садом вважається не просто збір рослин. Це штучно створений пейзаж у житловому контексті вашого будинку або квартири, результат спільної праці архітекторів, інженерів, дизайнерів, декораторів та флористів. Облаштовують його як в окремій кімнаті, так і в ніші під сходами, на закритій веранді або заскленій і опалювальній лоджії, повідомляє Курс Украины.

Декоративна планування зимового саду

У просторову організацію входять зазвичай три функціональні зони

- Декоративна.

Тут розташовуються рослини, квіткові композиції, міні-водойми, елементи декору, малі архітектурні форми. Для комфортного існування флори інтер'єр зимового саду повинен бути насичений природним світлом, тому вітаються панорамні вікна та прозорий дах.

- Рекреаційна.

Це місце для відпочинку і спілкування, сімейних обідів. Меблі підбирається виходячи з стилю приміщення і площі.

- Комунікативна.

До неї відносяться проходи, по яких ви переміщується всередині саду. Стежки, доріжки, містки теж вимагають технічного та естетичного оформлення, щоб картина виглядала завершеною. На відміну від винесеною за межі будинку оранжереї, інтер'єр зимового саду - органічна частина житлового простору. Тому важливо оформити його презентабельно, наприклад, в одному з популярних стилів.

Основні напрямки дизайну

Класика.

Її відрізняє активне використання вітражів, засклений каскадом дах, що переходить в еркер. (Еркер - це та, що виходить з площини фасаду частина приміщення, частково або повністю засклена, поліпшує його освітленість). Стіни пофарбовані в пастельні відтінки, меблі ковані або дерев'яні з ефектом старіння, прикрашені різьбленням. Рослини високі, з привабливим пишним листям, створюється подоба алей. Доповнюють обстановку античні скульптури (мармурові або гіпсові), мініатюрні фонтани з класичним декором, дзеркала, бронза і позолота. Головний принцип розташування елементів - симетрія.

Водоспад в дизайні зимового саду

Мінімалізм

Сучасний інтер'єр обмежується мінімальною кількістю рослин, складних композицій тут годі й шукати. Так як квіткові кашпо відкриті для погляду і привертають увагу, їх дизайн потрібно поєднувати з інтер'єрним оточенням. Окрасою послужать фонтан або водоспад, глечики суворої форми, скульптури з каменю. Часто таке оформлення вибирають для саду-вітальні.

u7ny38kiov_big.jpg

Хай-тек

Практичний стиль зі стриманими геометричними формами і великою кількістю відкритого простору. В цьому напрямку інтер'єр зимового саду активно використовує метал, алюміній, скло і пластик. Стелажі і полиці монтуються на сталеві каркаси, елементи кріплення і арматура обіграються як деталі декору. З металу і пластику виготовляються також крісла і стільці, в композиції може бути присутній скляний столик. У хай-тек напрямку підбираються квіткові кашпо: циліндричні, з поверхнею під метал.

b4zn7xmp69_big.jpg

Етнічний стиль

Екзотичний варіант дизайну в мексиканському, єгипетському, африканському і інших народних стилях. Активно застосовуються природні матеріали, зокрема кераміка і дерево, дерев'яні балки, рами. Меблі для рекреаційної зони (столики, шезлонги) - з ротанга. Доречно в інтер'єр зимового саду можна включити ковку, раритетні скрині, тканинні ширми. Екзотику вносять і глиняні кашпо, розписані етнічними орнаментами.

Японський стиль поєднує комфорт мінімалізму зі східною естетикою і філософією. Головне його призначення - місце для споглядання. Обов'язкова наявність чотирьох стихій: води, каменю, землі, повітря.

Мініатюрні водоспади виконають роль "води", а можна замінити водяну гладь комбінацією піску і гравію. Органічно виглядають неотесані камені, обліплені мохом. Дуже гарні декоративні містки, огорожі з бамбука. Важливо мати уявлення про сенс тієї чи іншого рослини. Найвідоміше уособлення благополуччя і чистоти - сакура. Її можна замінити вишнею або штучним деревом. Створюючи інтер'єр зимового саду в японському стилі, пам'ятайте про бонсай.

Затишний інтер'єр саду в заміському будинку

Яким має бути освітлення?

Вимоги до джерел світла (люстр, торшерів, бра, підлогових і стельових світлодіодем) - бути доречними з інтер'єрним стилем і працювати в трьох функціональних зонах саду. Особливість світлового дизайну - декоративне підсвічування рослин за допомогою точкових і спрямованих світильників, які кріпляться серед листя на стовбурах і гілках і вмикаються у вечірній час.

_tln84086z_big.jpg

Щоб літо круглий рік

Зимовий сад часто називають шматочком вічного літа у вас вдома. І нехай за вікном падає сніг, а градусник безсовісно застряг на позначці мінус двадцять у вас тепло та затишно.

Новини

Популярні теми форуму

analytics