Close button

Що знижує позитивні ефекти здорової дієти

Що знижує позитивні ефекти здорової дієти

Група вчених з Медичного центру Університету Раша провела дослідження і виявила, що включення шкідливих продуктів значно знижує користь від середземноморської дієти. Результати дослідження опубліковані в журналі Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association, повідомляє Medical Xpress.

Середземноморська дієта пов'язана з більш повільними темпами зниження когнітивних функцій у літніх людей. У дослідженні взяли участь 500 літніх людей у віці старше 65 років. Кожні три роки вчені проводили когнітивну оцінку анкети, яку заповнюють учасники експерименту, в якій перевірялися основні навички обробки інформації і пам'ять, а також піддослідні вказували, як часто вони споживали 144 продукту харчування.

Дослідники проаналізували, наскільки ретельно кожен з учасників дослідження дотримувався середземноморської дієти, яка включає щоденне споживання фруктів, овочів, бобових, оливкового масла, риби, картоплі і неочищених злаків, а також помірне споживання вина. Вони також оцінили, як часто кожен учасник вживав шкідливі продукти: смажену їжу, очищене зерно, солодощі, червоне оброблене м'ясо, жирні молочні продукти і піцу.

Згідно з результатами дослідження, у тих учасників експерименту, які часто вживали нездорову їжу, зазначалося швидше зниження когнітивної функції в порівнянні з тими, хто строго дотримувався здорової дієти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics