Close button

Представлені результати найбільшого в світі дослідження харчування

Представлені результати найбільшого в світі дослідження харчування

Дослідження NutriNet-Santе - найбільше в світі інтернет - дослідження в області харчування, яке є великою дослідницькою програмою, що спрямована на поглиблення знань про зв'язок між харчуванням і ризиком захворювань, повідомляє Medical News Today.

Це дослідження, розпочате в 2009 році у Франції, наразі включає дані про харчові звички більше 220 000 людей у віці від 15 років і старше.

Грунтуючись на дані учасників дослідження, вчені виявили зв'язок між прийомом ультра-оброблених харчових продуктів і підвищеним ризиком раку, серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу, ожиріння, шлунково-кишкових розладів і смерті.

Результати іншого проекту NutriNet-Santе показали, що органічні продукти знижують ризик розвитку раку молочної залози, неходжкінської лімфоми та інших видів лімфом. Люди, які вживають органічні продукти в їжу, менше схильні до ризику ожиріння, надмірної ваги та метаболічного синдрому.

Група дослідників NutriNet-Santé розробила систему маркування харчових продуктів на лицьовій стороні упаковки у Франції: шкала Nutri-Score. Ця проста система дає кожному продукту оцінку від A до E, де A - найкорисніший продукт, а E - найменш корисний.

Система виставлення оцінок враховує кількість цукру, насичених жирів, натрію, білка, клітковини для отримання оцінки. Вчені активно працюють над впровадженням системи Nutri-Score у всьому Європейському Союзі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics