Close button

Міжбанк: нерезиденти скуповують валюту

Міжбанк: нерезиденти скуповують валюту

Відносно спокійний останнім часом міжбанківський валютний ринок перестає бути легко передбачуваним, повідомляє Курс Украины.

Сьогодні, коли всі чекали, що під тиском продажів валюти компаніями-нерезидентами котирування безготівкового долара підуть униз, ситуація розвивалася зовсім за іншим сценарієм.

Citibank і ще кілька банків, що забезпечують іноземні компанії, справді вийшли на ринок. Але не з продажем, а з покупкою валюти. Причому Citibank'у знадобилося виходити двічі - вперше в районі 11 ранку, а другий - в обідню перерву (звичку цього банку проявляти активність у той час, коли інші обідають, уже помітили). І попри те, що загальна пропозиція валюти зросла, котирування пішли не вниз, а вгору: продавці зрозуміли, що сьогодні можна буде заробити. Частина з них взагалі вранці зняла свої заявки і повернула їх лише до обіду, коли цінник впевнено піднявся вище 27,90 гривень.

Готівковий долар сьогодні живе своїм власним життям, мало реагуючи на поведінку безготівкового на міжбанку. Вранці готівкового американця продавали за 27,91-27,92 гривень, до обіду цінник піднявся до 27,93-27,94 гривень. Таке «коливання» помітили лише фахівці, а для обивателя курс продовжив стояти на місці.

Євро на світовому ринку FOREX спробувало продовжити зростання, але піднявшись до 1,2179 долара за євро, зіткнулося з хвилею продажів євро проти інших провідних валют. Після обіду, розгубивши всі свої досягнення, воно опустилось до 1,2134 долара. Подешевшала й готівкова євровалюта. Вранці в Києві її продавали за 33,85-33,88 гривень, а до обіду цінник були змушені опустити до 33,79-33,80 гривень.

Російський рубль після вчорашнього падіння потрохи приходить до тями. З 74,30 рублів за долар він сьогодні зміг зміцнитися до 73,90 рублів і станом на 15:00 за київським часом торгується у вузькому діапазоні 73,92-73,97 рублів за долар. У Києві ціна готівкового рубля поки не змінилася: уже кілька днів його стабільно продають по 3,73-3,75 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics