Close button

Дихальна вправа для стимуляції блукаючого нерва

Дихальна вправа для стимуляції блукаючого нерва

Блукаючий нерв - це ціла система, що виходить з основи мозку, що йде по шиї і посилає інформацію з усіх органів тіла. Блукаючий нерв впливає на уповільнення частоти серцевих скорочень, запускає перистальтику кишечника і знижує тиск, повідомляє Econet.

Є приказка, що найдовша подорож - це подорож від голови до серця. «Але при чому тут блукаючий нерв?» - скажете ви. Блукаючий нерв справді «блукає» з мозку по шиї в грудину і черевну порожнину, при цьому він переносить цінну інформацію по шляху.

Блукаючий нерв вважається найдовшим і складним з дванадцяти нервів, пов'язаних з головним і спинним мозком. Він виконує важливі завдання, наприклад, передає сенсорну інформацію і допомагає виконувати мовні і ковтальні рухи.

Блукаючий нерв - це головний постачальник інформації парасимпатичної нервової системи. Він допомагає уповільнювати частоту скорочень серцевого м'яза, активує перистальтику кишечника і знижує артеріальний тиск і запалення.

Глибоке дихання подає сигнал блукаючому нерву про активацію парасимпатичної нервової системи. Блукаючий нерв «зчитує інформацію» з діючого способу дихання і відсилає її в серце і головний мозок. Уповільнене дихання знижує частоту серцевих скорочень, що дозволяє тілу розслабитися.

Проста дихальна вправа для блукаючого нерва

  • Кладемо руки на живіт, відчуваючи, як він наповнюється повітрям в процесі глибокого дихання.
  • Виконуємо повільний вдих на рахунок 1-2-3-4-5.
  • Тепер плавно видихаємо на рахунок 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10. Не важливо, чи робите ви це з відкритими або закритими очима. Корисно доповнювати вправу заспокійливими образами, звуками.

Досить практикувати вправу протягом 5 хв. кожен день, і ви отримаєте помітний заспокійливий ефект включення парасимпатичної нервової системи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics