Close button

Держпідприємство "Медзакупівлі" відмовилося прийняти китайські вакцини

Держпідприємство "Медзакупівлі" відмовилося прийняти китайські вакцини

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" заявило про відсутність підстав для прийому китайської вакцини від COVID-19, яку "Лекхім" збирається привести в Україну 25 березня, повідомляє Курс Украины.

Про це "Медзакупівлі" повідомили на своїй сторінці в Facebook.

Так, "Медичні закупівлі" повідомляють, що за договором постачальник зобов'язаний не менш ніж за 3 робочих дні надати замовнику "вичерпний перелік документів, визначених у пункті 5.1 договору, що включає, зокрема: сертифікат якості (аналізу) серії продукції, реєстраційне посвідчення, сертифікат походження від виробника, відомості про прекваліфікацію ВООЗ та/або реєстраційне посвідчення від компетентного органу однієї із визначених країн, пакувальний лист та документ, що підтверджує дотримання холодового ланцюга, тощо."

"Станом на 24.03.2021 такий перелік документів не було надано. Отже, немає підстав для прийняття продукції. У разі отримання всіх необхідних документів, ДП "Медзакупівлі України" готове перевірити і надати підтвердження/зауваження по ним в межах строків, встановлених договором" , - заявляють в компанії.

"Медзакупівлі" також повідомили, що направили МОЗ запит підтвердження відповідності даних по ефективності, які вказані в реєстраційному досьє заявника, умовам договору. Однак відповідь від міністерства поки не надходив.

Також держпідприємство звинуватило "Лекхім" в порушенні термінів поставки продукції та застосування пені за кожний день прострочення, починаючи з 6 березня і до моменту поставки товару.

Новини

Популярні теми форуму

analytics