Close button

У В'єтнамі бортпровідника засудили до тюремного ув'язнення за поширення COVID

У В'єтнамі бортпровідника засудили до тюремного ув'язнення за поширення COVID

Бортпровідника з В'єтнаму засудили до умовного тюремного ув'язнення строком на 2 роки. Його звинуватили в навмисному поширенні COVID. Про це повідомляє Reuters, повідомляє Курс Украины.

29-річного бортпровідника Дуонг Тан Хау засудили до 2 років умовного ув'язнення за поширення коронавірусу. Повідомляється, що суд В'єтнаму визнав чоловіка винним у порушенні правил карантину COVID-19 і поширенні вірусу.

Згідно зі звинуваченнями, представленими в суді, Хау порушив умови самоізоляції та зустрів 46 осіб після свого польоту з Японії в листопаді. Також звинувачення повідомило, що бортпровідник під час 14-денного карантину відвідував кафе, ресторани та навіть уроки англійської, хоча в цей період повинен був перебувати на самоізоляції.

Також як доказ сторона звинувачення надала позитивний тест Дуонг Тан Хау на COVID-19. Наявність вірусу у бортпровідника підтвердили 28 листопада.

У ЗМІ повідомлялося, що Хау заразив як мінімум трьох осіб.

"Порушення Хау було серйозним, піддало суспільство небезпеці й поставило під загрозу безпеку спільноти", - заявила сторона обвинувачення.

Відзначимо, що В'єтнам отримав високу оцінку за свої зусилля щодо стримування коронавірусу. На сьогодні в країні зареєстровано 2 594 випадки COVID-19, з яких 35 - з летальним результатом. Разом з тим населення В'єтнаму понад 97 млн осіб, що у 2 рази більше, ніж населення України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics