Close button

Хомчак розкрив подробиці загибелі українських військових на Донбасі

Хомчак розкрив подробиці загибелі українських військових на Донбасі

Руслан Хомчак, начальник генерального штабу Збройних сил України, розповів на засіданні ВР подробиці загибелі українських військових на Донбасі в п'ятницю, 26 березня, повідомляє РБК-Україна, повідомляє Курс Украины.

За словами Хомчака, "група розмінування 143-го навчального тренувального центру складу Об'єднаних сил потрапила під снайперський обстріл - на той момент вона проводила огляд місцевості, де напередодні противник провів дистанційне мінування".

"...В результаті снайперського вогню отримав смертельне вогневе поранення старший сержант Барнич, командир групи підполковник Коваль надавав йому допомогу і здійснював евакуацію, але через снайперський вогонь противника він отримав несумісне з життям поранення.

Старшина Бруска отримав важкі кульові поранення, старший солдат Гещук - поранення середньої тяжкості. Старший сержант Абрамович і старший солдат Гайченко, які прибули для підтримки групи військовослужбовців, потрапили під снайперський вогонь і отримали смертельні поранення",- повідомив Хомчак.
Глава генштабу зазначив, що українська сторона прийняла рішення відкрити у відповідь вогонь - обстріл з боку бойовиків припинився, і це, в свою чергу, дозволило надати допомогу пораненим і евакуювати загиблих військових.

Хомчак також розповів, що "снайперський вогонь вівся зі спини військових з насосної станції". Він додав, що противник таким чином намагався спровокувати українських військових вести вогонь по станції "для заподіяння гуманітарної катастрофи в районі міст Торецьке, Горлівка і Південне".

Нагадаємо, версія голови Генштабу відрізняється від версії штабу ООС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics