Close button

Жіночий чемпіонат України з хокею: "Пантери" вирвали "золото"

Жіночий чемпіонат України з хокею: "Пантери" вирвали "золото"
Фото: Жіночий комітет ФХУ

ХК "Пантери" (Харків) на останній хвилині матчу вирвав перемогу над "Україночкою" (Київ) та став переможцем чемпіонату України-2020/2021 з хокею серед жінок, повідомляє ФХУ.

Перший гол у зустрічі провела Владислава Скащук, яка на 6-й хвилині стартового періоду вразила ворота Ірини Заіченко. Відновити статус-кво столична команда зуміла вже ближче до завершення першого ігрового відрізку. Так, Елізабет Аліпова з передачі Марини Криворучко повернула рівновагу: 1-1.

У другому періоді напруга не спадала – команди демонстрували рівну боротьбу, але вдача все ж усміхнулась харків’янкам. На 35-й хвилині Дарина Рожок знову вивела свій колектив у лідери.

Найбільш драматичною виявилась розв’язка протистояння. На останніх хвилинах гри киянки повернули інтригу – шайбу закинула Елен Аліпова. І коли вже подумки команди готувались до серії булітів, Скащук за 48 секунд до фінальної сирени пробила захист "Україночки" та встановила остаточний рахунок матчу: 3-2 на користь "Пантер", і головний трофей національної першості відправився до Харкова.

Таким чином, враховуючи, що цьогоріч участь у чемпіонаті прийняли лише три колективи, за підсумками заключної гри змагань "Україночка" здобула "срібні" медалі, а "Дніпровські Білки" – "бронзові".

Зазначимо, що чемпіонками України харківські хокеїстки стали вже вдруге. У сезоні-2017/2018 вони так само вибороли "золоті" нагороди.

"Пантери" – "Україночка": 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Голи: 1-0 Скащук (Зеленська, Ізмайлова), 05:30; 1-1 Аліпова Елізабет (Криворучко), 15:26; 2-1 Рожок (Лесь, Ізмайлова), 34:32; 2-2 Аліпова Елен (Кобчук), 54:40; 3-2 Скащук (Кириченко, Зеленська), 59:12.

Новини

Популярні теми форуму

analytics