Close button

Подоляк: Росія хоче заморозити війну на пів року

Подоляк: Росія хоче заморозити війну на пів року
Фото: president.gov.ua

Радника керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що Росія планує на пів року заморозити війну, щоб стягнути нові війська та озброєння на лінію фронту. Кремль очікує, що Захід втомиться підтримувати Україну, повідомляє Новое время.

Про це Подоляк сказав в інтерв'ю німецькому виданню Tagesspiegel.

"Якщо Захід втомиться від війни, тоді Росія знову вдарить з усією силою", – заявив він

Він наголосив, що Україна має докласти зусиль, щоб повернути якомога більше окупованих територій, особливо в південній частині країни.

"Що більше й швидше ми отримаємо важке озброєння, то швидше зможемо зупинити цю війну", – переконаний радник керівника Офісу президента.

Він заявив, що перемогою України стане повернення всіх територій у межах міжнародно визнаних кордонів.

Подоляк зазначив, що Україні потрібно наростити кількість бронетехніки, щоб після відступу Росії просуватися вглиб на тих територіях, які контролював ворог.

За його словами, Україна потребує постачання якомога більшої кількості сучасної зброї та сподівається на активну участь у цьому питанні Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца. Подоляк зазначив, що заяви канцлера ФРН свідчать про його наміри змінити відносини з Росією.

"Німеччина тепер повинна піти іншим шляхом, зрозуміти, якою насправді є Росія. Це факт, що нам потрібно більше зброї", – сказав радник керівника ОП.

За його словами, Україна потребує постачання далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню, що дасть змогу ефективно ліквідовувати логістичні та матеріально-технічні склади ворога.

Крім того, Подоляк наголосив на важливості збільшення кількості безпілотних літальних апаратів.

"Протиповітряні системи, такі як IRIS-T, про готовність постачання яких оголосила Німеччина, для кращого захисту наших міст від нападу з повітряного простору. Нам їх потрібно більше, щоб захистити принаймні Київ, Харків, Дніпро, Миколаїв та Одесу", – додав радник керівника Офісу президента.

Новини

Популярні теми форуму

analytics