Close button

МЗС Британії закликало Конгрес США схвалити допомогу Україні

МЗС Британії закликало Конгрес США схвалити допомогу Україні
Фото: Рixabay

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав американських законодавців схвалити пакет допомоги Україні, заявивши, що "це питання глобальної безпеки", повідомляє Ділова столиця.

Про це повідомляє Bloomberg.

Виступаючи в середу, 14 лютого, в Софії з прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим, Кемерон сказав, що "немає нічого важливішого", ніж підтримка України на тлі російської агресії.

"Британія представила свій пакет підтримки на наступний рік, Європейський Союз представив свій, і я закликаю членів Конгресу США, які будуть розглядати це, проголосувати за власний пакет. Це має вирішальне значення для американської безпеки. Весь світ буде спостерігати за тим, що відбувається в Конгресі", — сказав Кемерон.

Цього тижня Сенат США схвалив законопроєкт про $95 млрд допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню після місяців затримок, але законодавство все ще чекає на затвердження в Палаті представників. Пакет включає військову допомогу Україні на 60 мільярдів доларів. Обидві палати Конгресу повинні підтримати документ, перш ніж президент США Джо Байден зможе підписати його як закон.

У Палаті представників, контрольованій республіканцями, законопроєкт про допомогу Києву ризикує зіштовхнутися зі значними перешкодами. Спікер Палати республіканець Майк Джонсон вже натякав, що може не винести документ на голосування.

Нагадаємо, 8 лютого Сенат США зробив крок до ухвалення пакета з допомогою Україні, Ізраїлю і Тайваню. Проте шанси на його схвалення у Палаті представників поки залишаються невизначеними.

Новини

Популярні теми форуму

analytics