Close button

Польща отримала найбільший трансферт від ЄС за всю історію членства

Польща отримала найбільший трансферт від ЄС за всю історію членства
Фото: Facebook

Польща у понеділок, 15 квітня, отримала найбільший трансферт від Євросоюзу у своїй історії. Він складає 27 млрд злотих, або близько 6,3 млрд євро. Про це йдеться у повідомленні Катажини Пелчинської-Наленч, міністра фондів та регіональної політики Польщі, повідомляє Ліга.Фінанси.

"Щойно Польща отримала найбільший трансферт від ЄС за всю історію нашого членства. Бути в ЄС окупається, але ЄС – це не лише про гроші, про що забули наші попередники. Нас об’єднують цінності: демократія, рівні можливості, верховенство права, громадянські свободи", – написала вона у соцмережі X (Twitter).

Гроші для Польщі передбачені програмою Recovery and Resilience Facility для зменшення економічних і соціальних наслідків пандемії коронавірусної хвороби.

Польський план на загальну суму майже 60 млрд євро (34,5 млрд у вигляді кредитів і 25,3 млрд євро субсидій) передбачає понад 50 інвестицій та 50 реформ, спрямованих на зміцнення польської економіки після пандемії COVID-19. Значна частина бюджету має бути спрямована на кліматичні цілі, цифрову трансформацію та соціальні реформи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics