Close button

Bild: Іран поставив РФ новітні керовані авіабомби Qaem-5

Bild: Іран поставив РФ новітні керовані авіабомби Qaem-5
Фото: Mohsen Ranginkaman / mojnews.com

Іран вперше поставив Росії новітні авіабомби для ударів по Україні. Про це пише Bild з посиланням на експерта з аналізу відкритих даних Юліана Рьопке, повідомляє Українська правда.

В Курській області напередодні розбився важкий іранський безпілотник Qods Mohajer-6. Він ніс на борту новітні іранські керовані авіабомби Qaem-5 ("Каїм-5"). У самому Ірані їх поставили на озброєння тільки 2019 року. Очевидно, дрон мав атакувати Сумську область, але з невідомої причини впав.

Раніше ЗС РФ не застосовували високоточні "Каїм-5" в Україні. За словами Рьопке, їхнє використання свідчить про "новий рівень" військового співробітництва Тегерана і Москви.

Нагадаємо, західна розвідка раніше говорила, що має інформацію про домовленість Ірану та Росії з передання балістичних ракет, але поки не бачила ознак, що воно вже відбулось.

Міністри закордонних справ "Групи семи" у квітні зажадали від Ірану утриматись від відправлення Росії балістичних ракет, попередивши про "нові та значні кроки", які це може за собою тягти.

Рада ЄС погодила розширення санкцій проти Ірану за його підтримку Росії у війні проти України та деструктивні дії на Близькому Сході.

Новини

Популярні теми форуму

analytics