Close button

У Вірменії відбувся антиурядовий мітинг, є затримані та поранені

У Вірменії відбувся антиурядовий мітинг, є затримані та поранені
Фото: facebook/comarmgovernment

Під час чергової антиурядової демонстрації під будівлею парламенту Вірменії в Єревані протестувальники почубились із поліцією, в результаті чого є поранені з обох сторін і затримані. З посиланням на "Радіо Азатутюн", повідомляє Європейська правда.

Кілька тисяч людей мітингували біля вірменського парламенту, де в цей час виступав прем’єр Нікол Пашинян, на знак протесту проти земельних поступок Вірменії Азербайджану.

Після того, як деякі протестувальники спробували прорвати поліцейський кордон, правоохоронці взяли мітинг у кільце, й спалахнули сутички.

Станом на 22:00 за місцевим часом поліція Вірменії затримала 98 протестувальників. Вона також заявила про 10 поранених правоохоронців.

Точна кількість постраждалих протестувальників невідома, але по медичну допомогу звернулись щонайменше 30 людей. Один із них отримав серйозну травму кисті в результаті вибуху світло-шумової гранати.

Слідчий комітет Вірменії пізніше заявив, що порушив кримінальне провадження за фактом відмови протестувальників виконувати вказівки поліції.

Причиною протестів, які тривають із середини травня, стала передача під контроль Азербайджану чотирьох сіл на кордоні з Вірменією відповідно до угоди про делімітацію кордонів.

Незгодні з процесом демаркації об'єднались довкола архієпископа Вірменської апостольської церкви Баграта Галстаняна та регулярно влаштовують антиурядові протести.

Новини

Популярні теми форуму

analytics