Close button

У НАТО відреагували на вимогу Путіна про позаблоковий статус України

У НАТО відреагували на вимогу Путіна про позаблоковий статус України
Фото: nato.int

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився щодо заяви лідера РФ Владіміра Путіна про те, що для початку мирних переговорів ЗСУ мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО. Про це генсек Альянсу говорив під час пресконференції в Брюсселі, повідомляє Європейська правда.

За його словами, це не справа України виводити свої війська з власної території, а виводити свої війська з окупованої території України має якраз Росія.

"І це не українська пропозиція. Це лише демонструє, що ця пропозиція не є добросовісною, і насправді означає, що РФ хоче досягти своїх воєнних цілей, розраховуючи також на значно більшу територію, ніж вона змогла окупувати до цього часу", – зазначив Столтенберг.

Він наголосив, що це знову демонструє, що Росія прагне контролювати Україну, і це ціль Москви від самого початку війни, що є порушенням міжнародного права.

"І ось чому НАТО продовжує підтримувати Україну", – резюмував Столтенберг.

Сьогодні, 14 червня, Путін заявив, що для початку мирних переговорів з РФ українські війська мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО.

Також Путін вимагає, аби права російськомовних громадян в Україні були "повною мірою забезпечені", а усі західні санкції проти Росії були скасовані. 

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбудеться Саміт миру, куди Росія не була запрошена, та який РФ не визнає як реальну мирну ініціативу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics