Close button

У комітеті ВР не відкидають внесення законопроекту про демобілізацію до кінця літа

У комітеті ВР не відкидають внесення законопроекту про демобілізацію до кінця літа
Фото: Facebook

До кінця літа до Верховної Ради може бути внесено законопроєкт про демобілізацію, проте на це впливає низка факторів. Про це розповіли нардепи від Слуги народу, члени парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський та Ігор Копитін, повідомляє Ліга.net.

За словами Здебського, один з найважливіших факторів – це те, чи буде в Україні до того часу сформовано достатньо резервів. За його словами, зараз закон про мобілізацію у цьому ключі демонструє "хорошу тенденцію".

"Тоді говоритимемо про те, що якісь категорії військовослужбовців можна буде відпустити. Питання деяких категорій ми вже обговорюємо. Наприклад, категорія 50+ — це та категорія, яка переважно працює у тилових підрозділах. Тому можна обмежити призов таких людей", – пояснив народний обранець.

Копитін своєю чергою нагадав, що свого часу в процесі ухвалення закону про мобілізацію на прохання представників Генштабу було вилучено статтю, яка передбачає терміни служби в ЗСУ. Водночас було заявлено, що пункт про демобілізацію буде винесено в окремий законопроєкт, який має бути розроблений Кабінетом міністрів протягом пів року.

"Тож появи проєкту цього документа слід очікувати в зазначений термін.  Але це ми кажемо лише про текст закону. Якого він буде вигляду і який час знадобиться на його обговорення й ухвалення – покаже час", – сказав він.

Законодавець не виключив, що законопроєкт про демобілізацію може бути внесений до Ради до кінця літа.

Новини

Популярні теми форуму

analytics