Close button

Рейтинг Макрона впав після оголошення позачергових виборів до парламенту

Рейтинг Макрона впав після оголошення позачергових виборів до парламенту
Фото: facebook.com/EmmanuelMacron

Рейтинг президента Франції Емманюеля Макрона впав на шість пунктів після його рішення розпустити парламент. Про це свідчить опитування, проведене BVA Xsight для RTL, повідомляє Європейська правда.

Опитування показало, що 26% респондентів добре ставляться до Макрона, що на 6 пунктів менше, ніж було у травні.  74% опитаних (+6 пунктів) сказали, що мають про нього погану думку. 

За даними RTL, Макрон ще ніколи не був настільки непопулярним, навіть у квітні 2023 року, в розпал протестів проти пенсійної реформи, і в листопаді 2018 року, в розпал руху "жовтих жилетів".

Що стосується рішення про розпуск Асамблеї, то 59% вважають, що глава держави не діє відповідально, а 54% вважають, що це не прояснить політичну ситуацію і не пожвавить демократичні дебати (53%).

Переважна більшість французів не хочуть, щоб Макрон брав участь у загальній виборчій кампанії (70%).

У середу та четвер соціологи опитали 1 003 особи онлайн. Похибка становила близько 2,5 пунктів.

Макрон розпустив Національні збори на початку цього місяця і призначив позачергові парламентські вибори після того, як його політсила зазнала поразки на виборах до Європейського парламенту. 

Нагадаємо, ультраправе "Національне об’єднання" у Франції залишається лідером симпатій за десять днів до дострокових парламентських виборів, на яких партія президента Емманюеля Макрона може опинитись третьою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics