Close button

Огляд гривневих депозитів: липень 2020

Огляд гривневих депозитів: липень 2020

Липень приніс за собою стрімке падіння ставок за депозитними вкладами в гривні, і ця тенденція зберігається вже протягом декількох місяців. При цьому найбільше просіли короткострокові вклади терміном до трьох місяців, а ось депозити від півроку до року втратили трохи менше у відсотках. Однак українці активно продовжують нести свої гроші в банк. Maanimo продовжує відслідковувати динаміку відсоткових ставок на гривневі депозити на 12 місяців, а також зміни умов в банках за минулий місяць, повідомляє Maanimo.

Динаміка процентних ставок

Відкрити ощадний рахунок в липні пропонують 27 українських банків. У червні їх було дещо менше - 26. При цьому Загальна динаміка середньої ставки за гривневими депозитами на рік становить 7,51% річних. Місяць тому цей показник був на рівні 8,68%. Середня ставка для річного депозиту на суму в 50 000 грн у липні становить 8,11% річних, хоча у червні вона становила 9,14%. При цьому банки продовжують активно знижувати процентні ставки за депозитними програмами незалежно від терміну дії вкладу.

Що пропонують банки?

Банк Кредит-Дніпро знизив ставку по депозиту "надійний" до 11% річних, хоча ще в червні вона трималася на позначці в 13,5%. Решта умов залишилися колишніми - виплата відсотків за депозитом можлива тільки в кінці терміну, а мінімальна сума вкладу становить 500 грн.

Змінилися умови розміщення гривневих вкладів і в РАДАБАНК. В червні оформити депозит "Ого на термін" можна було під 12% річних, в липні же цей показник упав до 11%. Мінімальна сума вкладу залишилася колишньою - 1000 грн., виплата відсотків здійснюється в кінці терміну дії вкладу.

ТАСКОМБАНК знизив річну ставку до 10,5%, хоча ще в червні відсоток за вкладом "стабільний" був на рівні 11,5%, в іншому умови залишилися колишніми - банк пропонує виплату відсотків після закінчення дії договору.

В Idea Bank за депозитом "прибутковий" вкладникам готові заплатити вже 8% замість 10,25%, які пропонувались у червні. Мінімальна сума депозиту становить 1000 грн з виплатою відсотків в кінці терміну договору.

Альфа-Банк також трохи понизив річну ставку до позначки 10%, в червні ставка була трохи вищою - 11%. Клієнти все так само можуть вибрати зручний спосіб отримання доходу - в кінці терміну або ж капіталізувати відсотки. Мінімальна сума вкладу при цьому становить 5000 грн.

Кредобанк знизив річну ставку по депозиту "прибутковий" з 10% в червні до 8,5% в липні. Мінімальна сума вкладу становить 500 грн, а забрати відсотки можна в кінці терміну дії договору.

Правекс БАНК пропонує нову депозитну програму "FAMIGLIA R & B" з річною ставкою 10%. Відкрити ощадний рахунок можна маючи навіть 500 грн, виплата відсотків за депозитом здійснюється щомісяця.

ПриватБанк знизив річну ставку для депозиту "Стандарт" до 9%, хоча минулого місяця вона була на рівні 10,5%. Програма припускає тільки щомісячну виплату відсотків.

Банк Креді Агріколь також не став винятком і знизив річну ставку по депозиту "терміновий" з 9,25% до 7,25%. В іншому умови розміщення вкладу залишилися колишніми - мінімальна сума вкладу становить 50 тис. грн, відсотки виплачуються в кінці терміну дії договору.

Райффайзен Банк Аваль снова понизил річну ставку для депозиту "класичний терміновий". У червні вона становила 8,5%, у липні - всього 6,5%. Виплата відсотків можлива тільки в кінці терміну дії договору. Мінімальна сума вкладу стартує від 2000 грн.

Банк південний пропонує оформити депозит "дохідний" на 13 місяців під 7% річних з можливістю виплати відсотків в кінці терміну і мінімальною сумою вкладу 1000 грн.

Одну з найнижчих відсоткових ставок на гривневі депозити встановив в ОТП банку - 6% річних. Виплата відсотків за вкладом здійснюється в кінці дії договору, мінімальна сума для відкриття Ощадного рахунку становить 2000 грн.

jrui8am876_big.jpg

Читайте також:

Ярослав rizhok

Новини

Популярні теми форуму

analytics