Close button

Вчені виявили найпотворнішу орхідею

Вчені виявили найпотворнішу орхідею

Вчені, досліджуючи важкодоступні області лісів Мадагаскару, виявили раніше невідомий вид орхідей. Квітка визнали «найбільш потворним в світі», повідомляє The Daily Mail, повідомляє Курс Украины.

Новий вид отримав назву Gastrodia agnicellus. Вона відрізняється маленькими, ледь розкриваються квітками коричневого кольору.

Але, незважаючи на непривабливий зовнішній вигляд, пахне орхідея не гірше, ніж троянда. Вона стає все більш ароматною з підвищенням температури навколишнього середовища.

Вчені відзначили, що Gastrodia agnicellus позбавлена листя і харчується шляхом фотосинтезу. Вона увійшла в число 40 нових видів орхідей. Чи не кожен з них відрізняється привабливим зовнішнім виглядом, але все грають важливу роль в своїх екосистемах. Ймовірно, деякі мають лікарські властивості.

«Важливо виявити ці види якомога швидше, тому що більшість з них живуть на обмежених ареалах уцілілої дикої природи», - відзначили експерти Королівського Ботанічного саду Кью.

У 2020 році були відкриті і інші незвичайні рослини. У їх число увійшли поганка Cortinarius, процвітаюча в лужному грунті аеропорту Хітроу, і рожева квітка з Анд з їстівними солодкими бульбами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics