Close button

Міжбанк: торги йдуть у вузькому діапазоні

Міжбанк: торги йдуть у вузькому діапазоні

Сьогодні торги на міжбанківському валютному ринку проходять без участі Національного банку. Попит і пропозиція збалансовані, повідомляє Курс Украины.

З одного боку, вчорашнє зростання котирувань підштовхнуло до більш активних дій покупців валюти, які вирішили більше не чекати, а закрити свої потреби зараз, не залишаючи «на потім». З іншої, активізувалися і продавці валюти, перш за все, експортери, у яких закінчилися запаси оборотних коштів в національній валюті. Розуміючи, що в будь-який момент на ринку знову можуть з'явитися нерезиденти і обвалити долар, вони поспішають продати, поки ціна підросла. Основна маса угод на міжбанку укладається за цінами вище 27,80 гривень.

Готівковий курс долара сьогодні змінюється досить динамічно, нехай і в вузькому діапазоні. На початку дня київські оптові обмінні пункти продавали його по 28,00 гривень, потім на короткий час "американець" подешевшав до 27,96 гривень, а до обідньої перерви подорожчав до 28,00-28,02 гривень. Як бачимо, готівковий долар чуйно реагує на найменші зміни напрямку тренда на міжбанку.

Євро на ринку FOREX сьогодні продовжив зростання і в 10:09 встановив новий річний максимум, піднявшись до позначки 1,2243 долара за євро на тлі триваючого ослаблення долара проти провідних світових валют. У Києві готівковий євро сьогодні демонструє стабільність: оптові обмінники продають його по 34,03-34,05 гривень.

Новий максимум встановив і російський рубль, який на хвилі ослаблення американського долара виріс до 72,65 рублів за долар. Станом на 14:30 рубль торгується в діапазоні 72,76-72,86 рубля за долар. У столичних обмінних пунктах рубль сьогодні подорожчав на 3 копійки: його продають по 3,76-3,78 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics