Close button

В Угорщині стрімко падає рейтинг партії Орбана

В Угорщині стрімко падає рейтинг партії Орбана

За результатами трьох свіжих соціологічних опитувань, підтримка опозиції Угорщини перевищила підтримку правлячої партії "Фідес" на тлі економічного впливу епідемії коронавируса, повідомляє Европейская правда.

Про це пише "Європейська правда".

Як показують дані трьох опитувань, Zavecz Research, Publicus і Median, в середньому 34% виборців, що мають право голосу, підтримують основні опозиційні партії, у порівнянні з 31%, які підтримують "Фідес".

За даними Zavecz Research, з серпня "Фідес" втратила майже 500 000 шанувальників в Угорщині, країні з 8 мільйонами виборців.

Економічний спад, викликаний пандемією Covid-19 і ряд скандалів підривають популярність "Фідес". Падіння рейтингів ставить під сумнів непереможність прем'єр-міністра Віктора Орбана, який прагне очолити уряд на п'ятий термін після виборів 2022 року.

"Підтримка уряду і опозиції змінюється."Фідес" поступово падає, і це в основному пов'язано з економічним впливом вірусу і уявленням про те, що уряд не справляється з кризою так, як повинно було б", - прокоментував Тібор Завеч, глава Zavecz Research.

Орбан довгий час стримував своїх опонентів методами, які Європейський Союз вважає все більш несумісними з демократичними нормами блоку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics