Close button

Експерт розповів про умови для жорсткого локдауна

Експерт розповів про умови для жорсткого локдауна

До отримання Україною нового кредиту від МВФ в країні не будуть вводити справжній жорсткий локдаун через епідемію коронавируса. Ймовірно, на це натякав головний санлікар Ляшко, коли сказав, що з квітня 2021 року українці повернуться до звичного ритму життя, повідомляє Голос.ua.

Про це повідомив політичний експерт Руслан Бізяєв.

«Ця заява Ляшка, на мій погляд, пов'язана з економікою: влада розраховує отримати кредит МВФ і вже після цього можна вводити в країні справжній локдаун. До того для влади немає сенсу вводити локдаун. Тому цей локдаун з 8 січня буде, я б сказав, «гібридним»: формально обмеження будуть, але фактично ми можемо не відчути цих обмежень. Або ж його скоротять», - сказав аналітик.

Бізяєв додав, що кредит МВФ Україна може отримати приблизно в березні.

«Я вважаю, влада очікує, що в березні 2021 року отримає кредит МВФ і, скажімо, тоді дійсно в Україні буде введено локдаун, але тільки справжній, зі справжніми карантинними обмеженнями, і тоді вже з квітня українці, може бути, дійсно будуть повертатися до звичного способу життя.

Я також прогнозую, що в квітні приблизно в Україні може з'явитися перша партія вакцин проти коронавіруса. Можливо, китайських, а, можливо, AstraZeneca», - сказав аналітик.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає, що Україна почне вже навесні 2021 року повертатися до звичного життя після пандемії COVID. При цьому протиепідемічні обмеження повністю не знімуть. Про це він заявив в ефірі "Україна 24". За його словами, з квітня 2021 роки українці будуть поступово повертатися до звичного ритму життя.

Також повідомлялося, що в Україні з 8 по 24 січня вводиться локдаун.

Новини

Популярні теми форуму

analytics