Close button

Що очікується на валютному ринку в середу

Що очікується на валютному ринку в середу

Після різкого зростання котирувань безготівкового долара в перший робочий день цього тижня вчора на міжбанківському валютному ринку спостерігалося таке ж різке його падіння, повідомляє Курс Украины.

І знову, як і в понеділок, в ситуацію втрутився Національний банк. На цей раз він провів інтервенцію на покупку валюти. Регулятор викупив 20 млн доларів за ціною 28,28 гривень, щоб не допустити надмірного зміцнення національної валюти. Сьогодні - останній робочий день цього тижня. Інтерес і до покупок, і до продажу буде підвищений, тому можливі різкі коливання цін. Втім, Національний банк уже продемонстрував, що не допустить сильних рухів і буде утримувати долар в допустимих межах.

Відкриття торгів середи очікується на рівні 28,20 / 28,33 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно.

Готівковий долар в Києві вранці вівторка 5 січня продавали по 28,55-28,57 гривень. Падіння котирувань на міжбанку призвело до зниження і на готівковому ринку, в результаті до вечора вартість готівкового «американця» знизилася до 28,40-28,41 гривень, фактично повернувшись до рівня початку року. Сьогодні продаж долара буде стартувати з позначки 28,40 гривень, а далі все буде залежати від ситуації на міжбанку і загального настрою на валютному ринку. Перед «довгими» вихідними кількість бажаючих купити валюту традиційно зростає, і це може зіграти проти подальшого зниження вартості готівкового долара.

Євро на FOREX вчора продовжив спроби зростання і піднявся до 1,2306 долара. Загальна слабкість американського долара допомагає євро підніматися все вище. У ніч на середу був встановлений новий максимум - 1,2326 долара за євро. У Києві готівковий євро вчора подешевшав на 10 копійок - з 34,75 до 34,65 гривень, слідуючи за готівковим доларом. Сьогодні попит на готівкову євровалюту, яка росте в світі, може вирости. Старт продажів євро в столиці сьогодні очікується на рівні 34,70-34,75 гривень, далі все буде залежати від ситуації на міжбанку. Якщо готівковий долар продовжить зниження слідом за безготівковим, то готівковому євро буде складно рости. Якщо ж він відновить зростання, це ще сильніше підштовхне готівковий євро вгору.

Російський рубль на цьому тижні торгується дуже хаотично: з позначки 73,10 4 січня він впав до 75,30 рублів за долар, а потім знову почав зростати. Станом на 9 ранку середи 6 січня рубль зміцнився до 73,70 рублів за долар, відреагувавши на відновлення зростання світових цін на нафту. У Києві під вівторок 5 січня рубль продавали по 3,78-3,80 гривні за 10 рублів. Сьогодні продаж стартуватиме з цих самих цифр, далі рубль може подорожчати на 2-3 копійки.

На 6 січня 2021 року офіційний курс встановлений на рівні 28,40 грн / дол.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics