Close button

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Довгі новорічні та різдвяні вихідні підійшли до кінця. Країна повертається до нормальної роботи, з деякими особливостями через введення з 8 по 24 січня «локдауна». Сьогодні на міжбанку починається новий робочий тиждень, який буде збільшеною через робочого дня в суботу 16 січня, повідомляє Курс Украины.

І експортери, у яких вже закінчується гривня від компенсації ПДВ в кінці минулого року, і імпортери, яким треба оплачувати нові і раніше укладені контракти, сьогодні вийдуть на ринок з заявками. Очікується відновлення повноцінної торгівлі, збільшення попиту на валюту і, можливо, збільшення пропозиції, якщо все ж іноземні інвестори відновлять інтерес до покупок українських цінних паперів (ОВДП).

Відкриття торгів понеділка очікується на рівні 28,20 / 28,35 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно.

Готівковий долар в Києві протягом довгих вихідних (з четверга по неділю) продавали по 28,42-28,44 гривень. Оператори готівкового валютного ринку сигналізували про відсутність попиту на валюту. Сьогодні продаж долара буде стартувати з позначки 28,40-28,42 гривень, а далі все буде залежати від ситуації на міжбанку і загального настрою на валютному ринку. У перший робочий день нового тижня можливі різкі коливання цін.

Євро на FOREX продовжує корекцію, що почалася в середу 6 січня після того, як було встановлено новий максимум 1,2348 долара за євро. Вранці понеділка 11 січня він опустився до позначки 1,2167 долара за євро. У Києві готівковий євро на вихідних продавали по 34,63-34,65 гривень. Сьогодні старт продажів євро в столиці очікується на рівні 34,50 гривень, далі все буде залежати від ситуації з готівковим доларом. Якщо готівковий долар подешевшає, то це буде сприяти ще більшому зниженню цінника на готівкову євровалюту.

Російський рубль в перший тиждень нового року торгувався дуже хаотично: його ціна змінювалася від 73,10 до 75,30 рублів за долар. Станом на 9 ранку понеділка 11 січня рубль торгується в діапазоні 74,36-74,52 рубля за долар. У Києві рубль минулого тижня продавали по 3,76-3,80 гривні за 10 рублів. Сьогодні продаж стартуватиме з цих самих цифр, далі рубль може подешевшати на 1-2 копійки.

На 11 січня 2021 року офіційний курс встановлений на рівні 28,28 грн / дол.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics