Close button

Virgin Orbit провела запуск ракети в космос

Virgin Orbit провела запуск ракети в космос

Virgin Orbit здійснила перше успішне виведення на навколоземну орбіту власної ракети LauncherOne, що доставила в космос кілька компактних супутників на замовлення NASA. Подія в першу чергу примітним способом запуску носія: замість традиційного наземного космодрому кампанія використовувала спеціально модифікований лайнер Boeing 747-400, повідомляє 4PDA.

Система LauncherOne розрахована для виведення на орбіту супутників, вага яких не перевищує 500 кілограмів. За попередніми підрахунками такий варіант доставки буде обходитися дешевше традиційних наземних методів. Раніше в травні минулого року, Virgin Orbit зробила невдалий запуск: через кілька хвилин після старту система автоматично відключила двигуни першого ступеня, і ракета розбилася.

Virgin Orbit була заснована в 2017 році у вигляді підрозділу Virgin Galactic, яка має намір незабаром зайнятися наданням послуг в сфері космічного туризму. У перспективі кампанія планує здійснювати подібні запуски супутників з аеродромів США, Японії і Великобританії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics