Close button

Рік почався з конфлікту митниці, силовиків і контрабандистів, — журналіст

Рік почався з конфлікту митниці, силовиків і контрабандистів, — журналіст

2021 рік починається з дуже серйозного протистояння між митницею, силовими структурами й групами контрабандного впливу в центральних гілках влади, повідомляє Курс Украины.

Про це в телеграм-каналі "Брудні ігри" написав журналіст-розслідувач Євген Плинський. Наводимо його пряму мову.

Як і обіцяв, відкрию завісу над активною фазою конфлікту СБУ і ДБР навколо митниці.

Про те, що 4-те управління департаменту "К" СБУ займається не боротьбою, а контролем контрабандних схем, вже нікого не здивувати.

Але саме по собі це знання мало що дає. Ну знаємо ми, і що?

Охочих вступити з ними в боротьбу і відняти у "чекістів" канал надходження живих грошей практично немає, бо ця боротьба не обіцяє нічого доброго, особливо співробітникам митниці.

Саме тому митниця покірно обслуговує компанії під дахом СБУ, не заглиблюючись в питання, що вони везуть і вже точно не намагаючись їх затримувати або обілечувати.

Але, за інформацією моїх джерел, нещодавно на компанії-імпортери зі списку СБУ стало наїжджати ДБР, системно зупиняючи схемні вантажі й створюючи серйозні проблеми з їх розмитненням.

Після цього бенефіціари імпорту відразу побігли в СБУ до Артемія Капелюхи з вимогою врегулювання ситуації відповідно до домовленостей.

Але розв'язати питання з ДБР Капелюсі не вдалося, що переросло в серйозний конфлікт між структурами, який тільки погіршив ситуацію, посиливши тиск ДБР на компанії "під СБУ".

Спроби бізнесу "передомовиться" з ДБР поки також не увінчалися успіхом, оскільки ДБР всі пропозиції відкидає.

Захід СБУ на митні пости за розпорядженням Малюка тільки посилив протистояння з ДБР, оскільки СБУ безпідставно стало перевертати всі підряд вантажі, показуючи всім свої зуби.

В цілому, 2021 рік починається з дуже серйозного протистояння між митницею, силовими структурами й групами контрабандного впливу в центральних гілках влади.

Перезріле питання змін, урізання контрабандних апетитів і необхідності наповнення бюджету вже натикаються на сильну протидію.

Попереду нас чекає дуже цікава боротьба.

P. S. Дехто висловлює сильне хвилювання у зв'язку з моїми матеріалами щодо СБУ. Мовляв, занадто я зухвалий і для мене це може погано закінчитися.

Про всяк випадок публічно повідомляю, що я:

  • Не вживаю, чи не зберігаю, що не здобуваю і не транспортується ніякі наркотичні речовини.
  • Не маю, не зберігаю і не транспортую холодну або вогнепальну зброю.
  • Не пов'язаний ні з якими терористичними організаціями або країною-агресором.

Євген Плинський

Новини

Популярні теми форуму

analytics