Close button

Активіста Шарія судитимуть за картинку на YouTube

Активіста Шарія судитимуть за картинку на YouTube

Сьогодні, 21 січня, СБУ вручила активісту популярного політичного блогера Анатолія Шарія повістку до суду у справі про посягання на територіальну цілісність України, повідомляє Курс Украины.

Причиною тому стала картинка прев'ю опублікованого блогером відео, на якій карта України була зображена без територій тимчасово окупованих Криму та районів Донецької та Луганської областей.

Відомо, що кримінальне провадження було відкрито після звернення нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка. Сьогодні він опублікував відповідний пост в особистому Телеграм-каналі.

"До активістів Шарія прийшли співробітники СБУ в рамках оперативного провадження стосовно посягання на територіальну цілісність України.

За моєю заявою в листопаді представники СБУ відкрили кримінальне провадження проти блогера Анатолія Шарія. Тоді він опублікував відео на YouTube з зображенням, де карта країни була без Криму і частини Луганської та Донецької областей. Сьогодні сам Шарий у себе в телеграм-каналі підтвердив, що в цій справі призначили суд.

Співробітники СБУ вручили його активісту повістку", - пише нардеп.

Сторона Анатолія Шарія також повідомила про вручення судової повістки. Блогер виклав гнівний пост на своєму Телеграм-каналі:

"...сьогодні в будинок нашого активіста вдерлося троє співробітників СБУ в балаклавах.

Вони вручили повістку у справі про зображення до відео на YouTube.

За заявою нардепа "Європейської Солідарності" Олексія Гончаренка СБУ почала розслідування мого замаху на територіальну цілісність України шляхом розміщення на YouTube картинки.

Сприйнята як анекдот, ця історія розслідується СБУ, маски-шоу вриваються у квартири, відбуваються оперативні заходи..."

Новини

Популярні теми форуму

analytics