Close button

Погода 28 січня: південь України накрив потужний циклон

Погода 28 січня: південь України накрив потужний циклон

Синоптики прогнозують особливу активізацію циклону на півдні України - там очікуються сильний вітер і мокрий сніг. В інших регіонах країни погода залишиться похмурою: зі снігом на заході й дощами на сході, повідомляє Курс Украины.

У четвер, 28 січня, на всій території України трохи похолоднішає. У Львівській, Рівненській, Хмельницькій та інших західних областях стовпчики термометрів покажуть до 5 градусів морозу вночі й 0...-3°C вдень. На сході країни температура впаде до +2...+5 градусів Цельсія вдень і -1...+2°C вночі. Проте в Донецькій і Луганській областях відчутних змін не передбачається: +6...8°C протягом дня й +2...+4 градуси вночі. Затримається весна й у Криму: максимальна температура не повинна перевищити +11°C, а в середньому синоптики обіцяють близько 6...8 градусів вище нуля вдень і 4...6 вночі.

Особливо рясні опади у вигляді сильного мокрого снігу, а також хуртовини та вітру до 15-20 м/с варто очікувати жителям Одеської, Миколаївської та Кіровоградської областей. Захід продовжить посипати снігом, який також дійде і до Києва з Житомиром. Дніпропетровщину, Запоріжжя та Полтавщину може намочити дощ - втім, не особливо тривалий та інтенсивний.

У зв'язку з посиленням циклону в Одеській і Миколаївській областях ввели III (червоний) рівень небезпеки. В інших регіонах переважно І (жовтий) - через налипання мокрого снігу та можливу ожеледицю - і зелений рівні.

Також синоптики попереджають про лавиноутворення в гірських масивах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, небезпека оцінюється як помірна.

У Києві стовпчики термометрів і вдень, і вночі показуватимуть від -2 до 0 градусів. Очікується сніжна погода протягом доби, швидкість вітру може досягти 14-22 км/год.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics