Close button

Погода на 29 січня: циклон вируватиме на півночі

Погода на 29 січня: циклон вируватиме на півночі

Циклон, що йде, веде за собою зниження температури. Як прогнозують синоптики, погода в Україні буде більш сухою й місцями навіть сонячною, але при цьому й більш холодною, повідомляє Курс Украины.

У п'ятницю, 29 січня, очікується, що циклон, який раніше накрив південь країни, зміститься на північ. У західних областях стовпчики термометрів опустяться до 7 градусів морозу вночі, а середня денна температура встановиться на рівні -2...0°C. Жителів Вінницької, Черкаської, Київської та Сумської областей також попереджають про заморозки: -8...-5°C вночі й від -2 до 0 протягом дня. Східні регіони можуть сподіватися на "плюсову" температуру - до 3 градусів тепла вдень, а ось вночі вона може опуститися до -4...0°C. Зміни відчують і кримчани: їх чекає +3...+6 градусів Цельсія протягом дня і 0...+2° вночі.

Найбільше опадів очікується в Чернігівській, Київській і Сумській областях - сніг буде йти вдень і вночі, висока ймовірність ожеледиці. Не дуже рясний сніг посипле і західні регіони - Львівщину, Тернопільщину, Хмельниччину. На півдні та сході України прогнозують суху погоду або незначні опади: в Одеській і Запорізькій областях має виглянути сонце, але в основному обіцяють хмари.

На всій території країни, крім Півдня і Південного Сходу, буде введений І (жовтий) рівень небезпеки. Метеорологи звертають увагу на ожеледицю, пориви вітру до 15-20 м/с, а також хуртовини та замети в областях, де вируватиме циклон.

Небезпека лавиноутворення в горах Закарпаття та Івано-Франківщини оцінюється як значна, у Львівській області - як помірна.

Також відзначають ймовірність виходу річок Стохід та Прип'ять (Волинська обл.), а також р. Латориця (Закарпатська обл.) з берегів.

У Києві очікується снігопад. Температура опуститься до -6...-4°C вночі й -2...0 вдень. Швидкість вітру досягне 8-10 м/с.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics