Close button

Погода на 30-31 січня: в Україні метеорологічні "гойдалки"

Погода на 30-31 січня: в Україні метеорологічні "гойдалки"

У найближчі вихідні Україна переживе багату на опади суботу і змінно хмарну і лише трохи мокру неділю. Одним словом, погода обіцяє справжні метеорологічні "гойдалки", повідомляє Курс Украины.

У суботу, 30 січня, похолоднішає в південних і східних областях: вночі температура може опуститися до -7...-5 градусів за Цельсієм, хоча вже вдень термометри покажуть приємні +4...+7° тепла. У центральних, північних і західних регіонах очікується більш стабільна ситуація: холодна ніч — до -8...-5°C, і день — -2...+2°C.

По всій країні синоптики прогнозують сильні опади — переважно мокрий сніг і сніг з дощем. Захід і схід почне заливати/засипати ще вночі, а решту частини України — вдень. Відносно сухій погоді зможуть порадіти тільки жителі Криму.

Більша частина країни відзначена Ⅰ (жовтим) рівнем небезпеки через можливу ожеледицю, сильний вітер та налипання мокрого снігу.

Гідрологи попереджають про можливий розлив річок Стохід, Прип'ять і Стир на півночі Волинської області.

На Закарпатті рівень лавиноутворення в гірських районах оцінюється як значний, на Львівщині та Івано-Франківщині — як помірний.

У неділю, 31 січня, трохи похолоднішає на заході й півночі України: і вдень, і вночі температура встановиться на рівні -4...-2°C, хоча в Чернівецькій області протягом дня вона може підвищитися і до +6. У східних регіонах, а також на Херсонщині очікується потепління: вночі стовпчики термометрів піднімуться до 2...4 градусів тепла, а вдень можуть досягти позначки й у +7. В Одеській і Миколаївській областях буде холодніше — 0...+2°C протягом доби.

Останні опади у цей день повинні випасти вночі, а день обіцяє суху погоду на всій території країни, крім окремих районів Сумської, Харківської та Луганської областей.

У гірських районах Закарпаття, Івано-Франківщини та Львівщини прогнозують помірний рівень небезпеки сходження лавин.

У Києві в суботу, 30 січня, очікується від -6 до +1 градуса за Цельсієм, проте через вітер 11-14 км/год і вологість 82% буде здаватися, що холодніше. Опади у вигляді снігу випадуть днем.

У неділю, 31 січня, в столиці температура зміниться до -5...0°C, а вітер посилиться до 14-25 км / ч. Опадів же, навпаки, варто чекати вночі і вранці, а день повинен бути сухим і змінно хмарним.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics