Close button

Погода на 5 лютого: похолоднішає, але буде відносно сухо

Погода на 5 лютого: похолоднішає, але буде відносно сухо

В Україну через антициклон тимчасово повернеться морозна погода. Разом з тим синоптики попереджають про сильні заметілі в гірських регіонах і можливий розлив річок, повідомляє Курс Украины.

У п'ятницю, 5 лютого, відбудеться зміна погодних умов. У східній частині країни та в Криму вночі варто чекати +4...+6 градусів. Вдень же стовпчики термометрів опустяться до -1...+1°C (в Криму - до 3 градусів тепла). У центральних і північних областях буде ще більш "свіжо": вночі повітря охолоне до -9...-7°C, а вдень може прогрітися не більше ніж до -4...-2 градусів. Західні регіони також потраплять під морозну роздачу. У Рівненській та Волинській областях до 9 градусів нижче нуля вночі та -5...-3 вдень. На Львівщині, Івано-Франківщині та Закарпатті тепліше - від -3 до +1 градуса за Цельсієм протягом доби.

У зв'язку з приходом антициклону в Україні буде відносно сухо, а на півдні, можливо, навіть сонячно. Вночі дощу та/або мокрого снігу варто очікувати в Дніпропетровській, Полтавській, Харківській, Донецькій і Луганській областях, проте вдень опади там не прогнозують. Попереджають про сильні заметілі в гірських ділянках західних регіонів.

На всій території країни, крім Криму, через сильний вітер (до 20 м/с) та ожеледицю буде встановлено Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки.

Гідрологи стурбовані збільшенням рівня води в річках Тиса, Боржава та Латориця, що в Закарпатській області, місцями більш ніж на 1 метр. Є ймовірність підтоплення населених пунктів.

У горах Закарпаття та Івано-Франківщини фіксують значний рівень небезпеки утворення лавин. На Львівщині ймовірність лавиноутворення нижча.

У Києві опади не передбачаються. Вночі температура коливатиметься в межах -10...-7 градусів, а вдень підвищиться до -5...-3, хоча через вітер швидкістю 14-29 км/год здасться, що холодніше.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics