Close button

Їжа депутатів та імпічмент Зеленському — головні новини 4 лютого

Їжа депутатів та імпічмент Зеленському — головні новини 4 лютого

4 лютого в Україні відбулося багато різних подій. Ми нагадаємо вам про ті, що найбільше зацікавили та/або вразили громадськість, повідомляє Курс Украины.

Вночі в одній з COVID-клінік Запоріжжя сталася пожежа. Попередня причина - вибух апарату вентиляції легенів і подальше загоряння медичного обладнання.

В результаті трагедії загинули 4 людини - три пацієнти та лікар, також 8 осіб постраждали. На місце події прибув міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який пізніше дав офіційний коментар про деталі ситуації.

"Зараз головне завдання - оперативно встановити причину трагедії, зробити відповідні висновки і зробити неможливим повторення в майбутньому", - сказав Степанов.

Трагедію прокоментував і президент Володимир Зеленський. Він висловив щирі співчуття і пообіцяв, що "держава буде виправляти цю ситуацію, щоб запобігти подібне в майбутньому". У Запорізькій області 5 лютого буде днем жалоби.

У Києві сталася бійка між правоохоронцями та представниками радикальних угруповань. Близько 13:00 група агресивних молодих людей намагалася прорватися до офісу телеканалу "НАШ", пов'язаного з представником партії ОПЗЖ Євгеном Мураєва.

Акція мала назву "Доб'ємо гнид!", Що натякає на зв'язок дійства з закриттям каналів 112, ZIK і NewsOne, що належать іншому нардепу від ОПЗЖ - Віктору Медведчуку.

В ході бійки силовики застосували сльозогінний газ і навіть затримали деяких учасників протесту. Тимчасово було перекрито рух по вулиці Жилянській.

Партія "Опозиційна платформа - За життя" також не залишилася осторонь. На офіційному сайті опубліковано рішення про ініціювання політсилою імпічменту президенту Зеленському. Причина - "за грубі й систематичні порушення Конституції та законодавства України". Тепер проросійська опозиція спробує зібрати підписи в обласних партійних організаціях на підтримку рішення.

Одну з найбільш цікавих новин дня ми отримали, задавшись питанням: "Що їдять депутати в Раді?" На щастя, фотокореспондент Олександр Гончаров відкрив завісу таємниць і сфотографував меню їдальні, в якій пригощають народних обранців.

Ми не дуже здивувалися, побачивши такі позиції, як сьомга з грушею за 216 грн за порцію або салат "Царський" з тієї ж сьомгою. Однак є страви й цілком звичайні: салати, бутерброди, омлет і навіть гарбузова каша. Та й ціни як для Києва виявилися цілком адекватними.

Новини

Популярні теми форуму

analytics