Close button

Названо 2 напої, що подовжують життя

Названо 2 напої, що подовжують життя

Американська асоціація з вивчення інсульту з'ясувала, що щоденне вживання кави і зеленого чаю допомагає перенести наслідки інфаркту та інсульту, знижуючи ризик смерті від їх наслідків, повідомляє U.S.News.

У довгостроковій перспективі напої дозволяють запобігти серцеві напади та інсульти у здорових людей, які поки не зіткнулися з цими захворюваннями.

Результати дослідження представлені в журналі Stroke.

В ході дослідження вчені проаналізували медкарти понад 46 тис. Пацієнтів з Японії у віці від 40 до 79 років. Учасників попросили внести в анкети інформацію про спосіб життя, дієті і хронічних захворюваннях. Потім випробовуваних розділили на три групи: в першу потрапили пацієнти, які перенесли інсульт, в другу - інфаркт міокарда, в третю - здорові люди без серцево-судинних захворювань в анамнезі.

Згідно з результатами дослідження, вживання не менше семи чашок зеленого чаю в день знижує ризик повторення інсульту або інфаркту на 62%, а одна чашка кави в день - на 22%.

У здорових учасників експерименту вживання зеленого чаю і кави дозволило зменшити ризик смерті на 15% в порівнянні з тими, хто цим напоям вважав за краще інші.

Новини

Популярні теми форуму

analytics