Close button

"Відчуваємо себе впевнено", — Шмигаль про майбутню вакцинацію українців

"Відчуваємо себе впевнено", — Шмигаль про майбутню вакцинацію українців

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Укрінформу" розповів, як медична система готується до вакцинації населення. Глава Кабміну висловив упевненість в успіху процедури, хоча і не приховав, що проблем буде досить, повідомляє Курс Украины.

Так, Денис Шмигаль нагадав, що Україна отримала макрофінансову підтримку від ЄС у розмірі 1,2 млрд євро. Цієї суми, за словами прем'єра, має вистачити і на закупівлю вакцин, і на логістику.

"Таким чином, у нас є дуже серйозний ресурс для закупівлі вакцин, створення відповідної інфраструктури для логістики і зберігання... Крім того, ми підписали кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) ще на 50 мільйонів євро на закупівлю вакцин і обладнання. Зокрема, для вакцини Pfizer, яка дійсно потребує складної інфраструктури за рахунок транспортування і зберігання при вкрай низькій температурі -80 градусів", - розповів Денис Шмигаль.

Ще прем'єр-міністр прокоментував закупівлю 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca у Польщі. Він запевнив, що Україна отримає препарат без будь-якої націнки з боку сусідньої держави.

За словами Шмигаля, це можливо, тому що Польща отримала на вказану кількість одиниць вакцини більше, ніж замовляла. Це дозволить їй продати надлишки вакцини в Україну за собівартістю. Гроші на закупівлю уряд візьме з ресурсів Європейського інвестиційного банку, резюмував Шмигаль.

Новини

Популярні теми форуму

analytics