Close button

Погода на вихідні: в Україні йде довгоочікуване потепління

Погода на вихідні: в Україні йде довгоочікуване потепління

За прогнозами синоптиків, в Україні впевненими кроками йде потепління. Якщо в суботу ніч ще буде достатньо холодною, то в неділю температура повітря протягом доби вирівняється. Кількість опадів також зведеться до мінімуму, повідомляє Курс Украины.

Прогноз на 20 лютого

У суботу в західних областях денна температура переступить морозний поріг і буде стабільно вище нуля - 1-3 градуси з позначкою "плюс". Вночі повітря охолоне до -8...-6°C. У центральній та північній частинах країни очікується від -4 до +1 градуса протягом дня і -19...-15°C вночі - найбільш різкий перехід за добу. Південні області, а також Крим можуть готуватися до -1...+1 градусу у світлий час доби й -13...-11 - в темний. У східних і південно-східних регіонах нічна температура виявиться аналогічною, а денна - трохи холодніше: 1-3 градуси нижче нуля.

Невеликий сніг вночі прогнозують в Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. У всіх інших регіонах - сухо. Днем хмарно з проясненнями.

Стан доріг безпечний, по всій країні буде встановлено "зелений" рівень.

У гірських районах Івано-Франківщини ймовірність утворення лавин продовжить бути помірною, а ось на Львівщині та Закарпатті збільшиться до значної.

У Києві в цей день очікується хмарна, але суха погода. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до -2...0°C, а вночі опустяться до -14...-12. Швидкість вітру - 11-14 км/год.

Прогноз на 21 лютого

У неділю в західній частині країни денна температура підвищиться до 2...5 градусів тепла, нічна - до -4...-2°C. Практично весна планується на Закарпатті: вдень там виявиться +5...+7. У Центральній і Південній Україні, а також в Запорізькій області протягом дня прогнозують від 2 до 4 градусів з позначкою "плюс", а вночі - ті ж значення з "мінусом". Дещо холодними будуть північні та східні регіони. Вдень в цих областях приблизно 0°C, а вночі - -8...-6, що, втім, теж можна назвати потеплінням.

Західну, центральну і південну частини країни очікує ясна або злегка похмура погода. У Дніпропетровській, Полтавській, Харківській, Чернігівській, Сумській, Донецькій та Луганській областях невеликий, але "наполегливий" сніг протягом доби.

У Києві - хмарно з проясненнями, не виключається невеликий дощ або мокрий сніг. Вдень температура +2...+4 градуси за Цельсієм, вночі - те ж саме, але з "мінусом". Швидкість вітру - 11-14 км/год.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics