Close button

Міжбанк: доларів стало менше

Міжбанк: доларів стало менше

У п'ятницю обсяг укладених на міжбанківському валютному ринку угод істотно знизився. Відчувається, що ті експортери, яким потрібна була гривня для проведення бюджетних платежів, уже продали необхідний обсяг, а решту міцно тримають у «валютних заначках», повідомляє Курс Украины.

Попри близькість весни, ніхто серйозно не вірить у сезонне зміцнення гривні, тому валюту міняють тільки в разі потреби. У той же час ослаблення карантинних вимог зіграло на руку імпорту: торгівля поступово починає відроджуватися після «зимової сплячки». А значить, потрібна валюта для оплати контрактів. Судячи з поведінки міжбанку, в районі 27,80-27,90 гривень досягнуто консенсусу між покупцями та продавцями. Ціни влаштовують обидві сторони, незначні коливання виникають лише в момент появи на ринку великих заявок.

Готівковий долар у першій половині дня п'ятниці плавно зростає в ціні. Ще вранці в столиці його можна було легко купити за 27,92-27,93 гривень, а до обіду цінник уже виріс. Після обідньої перерви київські опти віддають готівкового «американця» за 27,96-27,97 гривень. За інформацією порталу «Курс України», у столиці сьогодні зріс рівень попиту на готівкову валюту.

Євро на світовому ринку FOREX продовжує рости. Сьогодні воно піднялось до 1,2144 долара за євро. Спостерігається зростання цінника й на готівкову євровалюту в Києві. З ранкових 33,67-33,70 гривень євро до обіду подорожчало до 33,80-33,82 гривень і відчувається, що до вечора буде ще дорожче.

Російський рубль, схоже, втомився від «американських гірок» і сьогодні вирішив взяти паузу. Усю першу половину дня він торгується у вузькому діапазоні 73,80-74,10 рубля за долар. Ціна готівкового долара в столиці не змінилася: як і вчора, його продають за 3,74-3,75 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics