Close button

Напередодні світової фінансової кризи: про що мовчать мільярдери

Напередодні світової фінансової кризи: про що мовчать мільярдери

У світовій економіці 2021 році продовжується найважча за всю історію криза, неминучість якої свого часу передбачили Маркс та Енгельс, повідомляє Курс Украины.

Рецесію 2007 року Центробанки вирішили гасити за допомогою нестримної емісії, перекладаючи на свої плечі зобов'язання приватних корпорацій. З початком пандемії процес набув абсолютно непередбачуваних пропорцій, і, поки мільярдери розповідають про транспарентності, справжні акули капіталізму нервують, передчуваючи катастрофу.

Світові центробанки надувають міхур на ринку високотехнологічних кампаній, що призведе до повного зносу всіх біржових майданчиків, попереджає Пітер Костелло, глава фонду суверенних інвестицій Австралії.

"Мене дуже турбує те, що центральні банки витратили весь свій потенціал, не залишивши нічого для наступної кризи. А наступна криза неминуча. Я стурбований тим, що ціни в деяких секторах досягли неосяжних величин і, коли вони впадуть, чим відповість фінансова влада? Їй нічим відповідати ".

Кастелло порівнює ситуацію з міхуром 2001 року і попереджає - наслідки будуть в рази страшніше. Кількісне пом'якшення, вкидання грошей в економіку триває: один лише американський федеральний резерв уже дванадцятий рік друкує 120 мільярдів доларів в місяць, роздувши тим самим світову економіку на 7 трильйонів. При цьому дані гроші йдуть не на виробництво, а осідають в кишенях біржових спекулянтів.

Але ... поки грає музика, всі будуть танцювати ...

Новини

Популярні теми форуму

analytics