Close button

Міжбанк: ринок повернувся в робоче русло

Міжбанк: ринок повернувся в робоче русло

Сьогодні міжбанківський валютний ринок, оговтавшись від подій першого дня місяця, нарешті вступив у нормальне робоче русло, повідомляє Курс Украины.

Чергова спроба продавців повернути долар вище позначки 28 гривень, як і вчора, не увінчалася успіхом. Одна з причин невдачі - збільшилася пропозиція валюти: нерезиденти потроху продають долари, готуючись до наміченого на сьогодні аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП. Крім того, покупці дали зрозуміти, що безготівковий долар за 28,00 - це дорого.

Готівковий валютний ринок, який вчора ще подавав хоч якісь ознаки життя, сьогодні буквально заснув. Оператори валютного ринку повідомляють про вкрай низький попит на готівкову валюту. Вимушені опустити цінник на продаж готівкового «американця» з ранкових 27,94-27,95 до 27,91-27,92 гривень, вони так і не домоглися пожвавлення інтересу до покупок.

Євро на світовому ринку FOREX сьогодні продовжило падіння, що почалося минулої п'ятниці, і опустилось до позначки 1,1991 долара за євро. На цьому рівні євро зустріло попит і скоректувалось до 1,2035 долара. Готівкове євро в Україні сьогодні ще трохи опустилось слідом за падінням євро у світі. У столиці його ціна у вівторок коливається в межах 33,55-33,60 гривень. Цінники на продаж євро змінюються дуже часто, але явно вираженого тренду немає. На таких цифрах уже починає прокидатися попит на готівкову євровалюту.

Російський рубль після зниження до 74,70 рублів за долар сьогодні відвоював у «американця» цілий рубль, зміцнившись до 73,60 рублів. Курс рубля і вартість російських акцій почали різко рости, щойно стало відомо, що США планують ввести не економічні, а персональні санкції проти 10 російських чиновників, пов'язаних зі справою Олексія Навального. Станом на 14:00 він торгується в межах 73,68-73,73 рубля. Готівковий рубль у Києві сьогодні, як і вчора, продають за 3,73-3,75 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics