Close button

Удар по Коломойському, особняк патріарха, Рада в квітах - головне за 5 березня

Удар по Коломойському, особняк патріарха, Рада в квітах - головне за 5 березня

Коломойський потрапив під санкції США, рейтинги влади падають, але Зеленський і "Слуга народу", як і раніше, є лідерами народних симпатій, а в Ізраїлі фактично перемогли коронавірус, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші найбільш важливі новини п'ятниці, 5 березня, читайте в матеріалі.

США ввели санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. Його звинувачують в корупції. Крім самого олігарха під санкції потрапляє також його родина.

Опубліковані свіжі політичні рейтинги. Якби президентські вибори відбулися в кінці лютого 2021 року, найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський - 22,5%. За Петра Порошенка проголосували б 14,6%, за Юрія Бойко - 11,6%, за Юлію Тимошенко - 11,1%. На виборах Верховної Ради 19,5% серед тих, хто визначився з вибором, зараз готові проголосувати за "Слугу народу", 14,7% - за "Європейську солідарність", 14,3% - за ОПЗЖ, 12,3% - за "Батьківщину", по 5,3% - за "Силу і честь" і "Українську стратегію Гройсмана", 5%

Колишній заступник "Нафтогазу" Олександр Кацуба заявив, що в 2016 році заплатив тоді ще генпрокурору Юрію Луценку 50 мільйонів гривень. Таке повідомлення з'явилося на Facebook-сторінці Кацуби, але незабаром було видалено автором.

Нацкомісія з держрегулювання енергетики та комунпослуг (НКРЕКУ) попередньо схвалила рішення, яким зобов'язала всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам базовий річний пакет за фіксованою ціною.

Вишняківський спиртзавод повторно виставили на аукціон і продали вдвічі дешевше. У грудні 2020 року його купила на аукціоні компанія "РесурсПромЗахід" за рекордні 234 млн грн, однак покупець не з'явився для підписання договору купівлі-продажу.

Український ринок покине ще один банк. З 1 липня припиняє банківську діяльність ПАТ "Розрахунковий центр" по обслуговуванню договорів на фінансових ринках.

Китай вирішив підвищувати пенсійний вік, а сусідом Путіна в Геленджику виявився патріарх Кирило з особняком за 22 млрд рублів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що завдяки загальній вакцинації його країна перемогла епідемію коронавируса. У той же час Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що комерційна ціна вакцин від СOVID-19 для споживачів може скласти 300-1200 гривень. Тим часом, в Україні знову зафіксували значне збільшення кількості хворих. Директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний навіть попросив ввести в регіоні «червону зону».

Українські вчені відтворили обличчя Ярослава Мудрого. Справжнє обличчя великого князя і правителя Київської Русі у вигляді голограми тепер можуть побачити всі відвідувачі заповідника "Софія Київська".

Українські політики вирішили привітати жінок-колег з Міжнародним жіночим днем. Багато чоловіків-нардепів прийшли до Верховної Ради з квітами. Жінки-депутатки охоче ділилися в соцмережах фотографіями своїх букетів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics