Close button

Україна відкрила новий ринок збуту свинини

Україна відкрила новий ринок збуту свинини

Україна в лютому імпортували 3,4 тис.т свинини, що удвічі більше, ніж протягом січня, повідомляє Курс Украины.

Про це йдеться в повідомленні "Українського клубу аграрного бізнесу" в Facebook.

Якщо враховувати динаміку останніх 5 років за період січня-лютого, то це рекордний показник. Уже за 2021 рік було імпортовано 5,1 тис.т м’яса, що у 2,6 рази більше минулого року в аналогічний період.

Головними експортерами цієї продукції є світові лідери цієї галузі – Канада та країни ЄС, а саме: Данія, Польща, Нідерланди, Іспанія, Франція.

Обсяг свіжої або охолодженої свинини склав 51%, мороженої свинини – 49%.

"Причиною зростаючого імпорту стала висока ціна на внутрішньому ринку. Також за останні місяці спостерігається динаміка зменшення ціни на свинину в ЄС через спалах АЧС в Німеччині, яку було вигідніше імпортувати. Сьогодні на ринку ЄС ціни відновлюються, але наразі ціни на свиней в Україні все одно вищі, ніж у головних експортерів. Якщо в Україні виробники не зменшать собівартість свиней, то в березні ми будемо спостерігати подальше збільшення імпорту. Вітчизняна свинина не зможе конкурувати з імпортною, що, у свою чергу, може призвести до великих проблем в галузі свинарства України", - зазначають експерти.

Щодо експорту свинини з України, то тут лише незначне збільшення.

За перші два місяці 2021 року експорт склав 485 т, що на 33% більше ніж минулого року. Структуру експорту складає 99% – морожена свинина, 1% - свіжа або охолоджена.

Найбільші імпортери української свинини:

  • ОАЕ – 55% (останні два роки найбільший імпортер);
  • Гонконг – 17,8%;
  • Ангола – 11%.

Також цього місяця ми відкрили новий ринок збуту – Габон (країна Африки) – 5,7% (27,5 т).

Возможно, это изображение (еда)

Новини

Популярні теми форуму

analytics