Close button

Британія звинуватила ЄС у поширенні фейковий новин

Британія звинуватила ЄС у поширенні фейковий новин

Між Британією та ЄС тривають суперечки навколо експорту вакцини. Цього разу глава МЗС Сполученого Королівства Домінік Рааб звинуватив президента Європейської ради Шарля Мішеля в поширенні неправдивої інформації, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє Dziennik.pl.

Так, у відповідь на звинувачення в "щеплювальному націоналізмі" Мішель написав, що був шокований цією заявою, оскільки ЄС "просто ввів режим експортного контролю для доз, вироблених у Союзі".

"Факти не брешуть. Великобританія і США повністю заборонили експорт вакцин або інгредієнтів вакцин, вироблених на їх території", - висунув у відповідь тезу глава Євроради.

Представник британського уряду спростував твердження про те, що Лондон ввів таку заборону. За інформацією британських ЗМІ, Домінік Рааб написав Мішелю лист з проханням виправити помилкову інформацію.

"Британський уряд не заблокував експорт жодної вакцини проти Covid-19 або її інгредієнтів. Будь-яка згадка британської заборони на експорт або будь-яких обмежень на вакцини є повністю хибною", - повідомив Рааб.

Крім того, високопоставлений член делегації Єврокомісії був викликаний в МЗС Великобританії.

Конфлікт між Британією та ЄС триває після Brexit і окремих його положень щодо митного контролю на кордоні Північної Ірландії (частина Сполученого королівства) і Ірландією (держава-член ЄС).

Новини

Популярні теми форуму

analytics